PUBLICITAT

Només vol veure bitllets de 100

En l’onzè article vull escriure sobre el valor. En anteriors articles heu pogut llegir sobre la maledicció del guanyador, la destrucció creativa, de com deien que el preu del petroli pujaria i, com vaig escriure, faria tot el contrari, el caos, l’estrès hídric que viuria Espanya, com veuríem uns grans descomptes en un curt termini –MediaMarkt ja té descomptes d’un 80% en alguns productes–, entre altres temes que he anat escrivint. Arribem a l’última quinzena de l’estiu i l’estret biquini desapareixerà fins a l’any que ve. Michael J. Burry, conegut per ser l’únic a apostar en curt contra tot en l’anterior crisi de 2008, ha venut tota la seva cartera d’accions menys una acció $GEO, empresa que subministra i gestiona les presons privades dels Estats Units. El riu Rhin ha baixat el seu llit a no transitable i les barcasses de carbó s’han aturat. El carbó per generar llum s’ha reduït un 93% a Alemanya, Holanda i Bèlgica. El pic del preu de llum aconsegueix l’històric a Alemanya a 500 i a França a 628 punts. Andorra supera Alemanya en el seu PIB. La factura de gas passarà de 100 euros a 400 euros al mes per a les famílies amb els futurs del gas a 228 euros. Ara com ara, continuaran pujant. La covid serà la cirereta del pastís per a un hivern realment dur. L’Europa que coneixem mai tornarà. L’equilibri de Cournot, tots els jugadors coneixen la situació dels altres intentant treure el seu major rendiment individual. 

A què assignem valor o què és un Store of Value? Realment és una cosa emocionant d’estudiar. L’Índia es va independitzar gràcies al valor alcista que tenia la sal. MediaMarkt rebaixa un producte un 80%. Moltes dades estadístiques calculen la riquesa d’un país pel PIB. Però segons el doctor Seki, el fred redueix la glucosa amb el greix marró del cos i el càncer creix amb glucosa. Viure amb fred redueix el creixement d’un càncer un 80%. A què assignem valor? Això no surt en el PIB. Dinamarca té un PIB superior a Andorra, però té altes gràfiques d’agressions sexuals en joves. No veurem cap turisme d’hivern. Li direm Prima SnowPowder –pols de neu–, perquè tindrà un percentatge de valor, o no, al final de l’hivern. El gas té un impacte en la llum i en els fertilitzants i la inflació subjacent continuarà pujant, 6,1%. Els bons perpetus de matèries primeres continuaran creixent, i després aquests preus passaran als productes. La inflació continuarà pujant. 

Andorra podria autofinançar-se. Soc un liberal de pensament; el Govern no hauria d’intervenir, crec més en els mercats eficients sense intervenció administrativa. Però Andorra podria tenir una renda bàsica universal. No m’agrada la paraula, és molt populista. Jo li diria Crèdit sobirà d’Andorra. La paraula crèdit ve del llatí i significa creure. Els nostres preus augmentarien en tot, tindríem major múscul importador per comprar productes o serveis a Espanya o França i atrauríem a un turisme de major capital pels preus sintètics creats. Equilibri de Cournot.

Ja he dit en anteriors articles que crearia un actiu sintètic que segueixi el que seria el futur Andorra Deflationary Pool Fund. L’actiu sintètic té un rendiment actual del +62% (en 45 dies actiu). Crec recordar que el portfoli de private bank de CaixaBank obtindrà enguany un -4%. Estimo que l’Andorra Deflationary Pool Fund tindria un rendiment del +4.375% en cinc anys.

L’ample d’un vagó d’un ferrocarril és de 160 centímetres. Les carrosses del segle XIX feien d’ample 160 centímetres. Els camins que van fer els romans feien cadascun 160 centímetres d’ample. Les senderes en l’antiguitat feien 160 centímetres, que és la suma de l’ample del cul de dos cavalls. Parlar junts en el camí. Saps quant feia d’ample el coet que es va llançar des de Cap Canaveral? 160 centímetres. Estimo que l’Andorra Deflationary Pool Fund tindria un rendiment del +4.375% en cinc anys. Déu ens deslliuri dels diners, tenint-los. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT