PUBLICITAT

Blót

El Blót era un moment sagrat pels vikings. Era una celebració en la qual, tots plegats, es reunien al voltant de la taula per menjar i beure cervesa i hidromel amb els déus. El Lucas i la Carla no podrien haver escollit millor nom pel restaurant que us presento a continuació: una cerveseria amb ànima vikinga al centre de Canillo. 

Una mica amagat, al casc antic, Blót s’ha erigit en un dels restaurants de moda de la parròquia. I no m’estranya gens, perquè tenen tot el necessari per fer-te passar una bona estona. Començant per la seva decoració moderna amb reminiscències vikingues, continuant pel seu menjar casolà –a la cuina ho fan tot, res és precuinat o congelat–, seguint per les cerveses artesanes –tenen més de 100 varietats i donen l’opció de fer-ne degustació– i acabant per un servei àgil, atent i agradable. A més, alguns dies presenten música en directe per acabar d’arrodonir l’experiència. Ah, i si us ha picat la curiositat per tastar l’hidromel –la beguda dels deus– que sapigueu que també en tenen! De fet, aquest és un del pocs punts de venda de l’hidromel d’Asgard, un producte elaborat artesanalment al Principat. 

La seva carta és molt completa, pensada per compartir un bon àpat amb amics, i tenen moltes opcions aptes per a celíacs i per a vegetarians. Un dels seus plats estrella són les patates Blót, amb salsa de formatge, alls tendres i bacon. També els cheese bites –daus de formatge arrebossats acompanyats de melmelada casolana–. O la provoleta, provolone gratinat amb trossets de pa de focaccia artesà. 

Però si hi ha quelcom que destaqui especialment, són les milaneses –filets empanats de carn o albergínia amb formatge i altres ingredients per sobre–. Les fan enormes, i tenen sis combinacions diferents. La meva preferida és la napolitana a caballo, amb salsa de tomàquet, pernil dolç, mozzarella, orenga i dos ous fregits. 

També són molt destacables les seves burgers, tant les de carn com les vegetarianes. De fet, jo mateixa he col·laborat amb ells per crear la primera patty melt d’Andorra. Una patty melt és un híbrid entre hamburguesa i sandwich molt famós a altres països, però molt poc conegut al nostre. La Regamelt –així es diu la nostra creació– porta pa de motlle de brioix amb mantega, dues hamburgueses de carn de vedella picada a mà, molt de cheddar i ceba caramel·litzada amb cervesa. Si no heu tastat mai cap, no sabeu el que us esteu perdent. 

Un altre dels punts forts de Blót són les postres. La més famosa és el birramisú, un tiramisú fet amb cervesa, tot i que, el David Brownie no es queda curt. I ara, juntament amb la Regamelt, també podeu tastar unes postres by regaderafoodie, el Dhalia Lagom, un banoffe fet amb galetes sablé trossejades, plàtan natural, crema de dolç de llet, nata muntada, encenalls de xocolata i nous caramelitzades. 

Jo de vosaltres aniria reservant taula ja, no sigui que us quedeu sense, i porteu als animalons, que a Blót són benvinguts! No us oblideu de seguir-me a les xarxes socials per trobar més recomanacions gastronòmiques! T’espero a @regaderafoodie
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT