PUBLICITAT

El món rebaixat al -20%

En aquest setè article vull parlar-vos sobre acumular; i com sempre, accelerarem la lectura del text. En articles anteriors he escrit sobre la inflació i la inflació subjacent: van directes a la lluna. Alta inflació i continua pujant. També heu pogut llegir de com pujaran, a causa de l’activació del consum, la temperatures a xifres rècord. Hem viscut el pitjor juny que recordem. Era obvi que tindria un estrès hídric i impactaria en el sector primari. Espanya ja comunica la pèrdua del 50% del blat i l’Índia ja en va informar del 70%. El Bank of America, en endavant BoA, comunica en el seu últim informe un barril de Brent de $102/bbl de mitjana en 2022 i 2023. I tal vegada un pic de $150/bbl. Ara està en $110/bbl. Jo crec que s’equivoquen. Les meves anotacions em diuen que serà de $80/bbl o menor. Vull assenyalar uns conceptes clau: el Japó trencarà la MMT prevista creant un Fiat hiperinflacionari per a les importacions d’una illa; Qatar vol el màxim de dòlars possible d’acord amb Exxon, els swaps CDS s’han duplicat creant una informació actualitzada de les futures fallides, i que cada vegada hi ha menys marques de cotxes elèctrics, com va ocórrer en la primera fase de l’automoció creant un mercat més eficient en la producció i distribució de cotxes elèctrics. Noves marques de cotxes elèctrics estan en números vermells. Fallida. 

El gas continuarà pujant i pujant. Les reserves de gas d’Alemanya estan al 53% i el gas serà un problema mundial. Parlant d’OOTTs, aquest estiu potser veurem la gasolina a 3€ a Espanya i a Andorra una mica menys a causa de la reducció d’impostos. Desconec el període de temps de la reducció d’impostos agregat. El BCE diu que la inflació es reduirà a la fi d’any, però m’alegra recordar que en els últims 10 anys no han encertat res. 

Veurem un món rebaixat. S’està creant molt d’inventari a causa de dues condicions: l’especulació dels preus alts i l’antropologia –comportament– de voler tornar ràpidament a la vida normal anterior. Bé, hauran de vendre-ho tot rebaixat. Veurem una rebaixa brutal de preus just abans del Q1 2023 a causa de la intervenció dels diferents Bancs Centrals en l’economia. Sorpresa. Empreses distribuïdores d’alimentació ja comencen a tenir un +20% d’inventari en magatzems a causa d’una reducció de consum pels alts preus i l’impacte del preu del gas en la producció de fertilitzants. Si tens els aeroports al 110% d’ocupació i aerolínies cancel·lant vols per vendre més vols que places disponibles et dona la informació d’on es dirigeixen els diners. Crec que davant el temor a una recessió forta a Europa veurem com molts i diferents inventaris surten al mercat amb una forta reducció de preu. Veurem un major consum de sucres o fast food a causa de cervells amb majors nivells d’estrès i grans descomptes en múltiples productes. I la covid de nou. 

Els trencaments d’estoc per la política de zero covid han reduït molt el consum de petroli a la Xina i a causa de la seva política ningú sap que ocorrerà a l’hivern. Dada a tenir en compte. No et preocupis, veuràs les rebaixes que t’esmento. Però és una dada interessant per també predir que podràs volar barat al Nadal. També són rebaixes. 

Normalment vinculem la paraula acumular amb augmentar, però també vol dir afegir. La recessió ja va començar el març amb una caiguda acumulada del -20% en els principals índexs, el meu dubte està en si anem directes a una depressió econòmica. Aquesta recessió té major velocitat de caiguda que el crac i depressió de 1929. No estem augmentant dades, estem afegint dades. Acumular. La macroeconomia actual és un caos. Ens encanten les rebaixes, vols comprar peces de roba a menor preu, però difícilment compres el que necessites, ens gastem més que el pressupostat i és un caos. No et recorda a la situación actual. Una petita dosi d’estrès. Veurem un món rebaixat, però en unes condicions mentals d’estrès i, ja saps, es compra moltes vegades per impuls a caysa de l’estrès. No gaudiràs les rebaixes. Al contrari acumularàs més coses innecessàries en plena recessió. Recorda ja va començar al març, i hauràs de lluitar per reduir el consum de sucre en diferents aliments. Acumular pes. Les rebaixes són una formula comercial de llevar inventari reduint el benefici en un -20%. Però continues pagant un 80%, benefici + costos de producció, al fabricant. La inflació per consum pujarà. No pots controlar ningú. Ni es deuria. Gent acumulant productes rebaixats, gent acumulant diners per por, acumulant informació econòmica negativa i tots acumulant pes. Acumular. Viurem en un curt temps un món rebaixat.

Al final d’aquest setè article vull escriure sobre un projecte de com podem diversificar el PIB d’Andorra i crear un fons deflacionari anomenat Andorra Deflationary Pool Fund amb un rendiment del +4.375% en cinc anys. El Fons de Reserva de Jubilació d’Andorra tindrà un -3,4%, que correspon a 60 milions en pèrdues. Vaig escriure al ministre de Finances, Eric Jover, actualment sense resposta. Crearé un actiu sintètic de seguiment del conjunt dels actius deflacionaris de l’Andorra Deflationary Pool Fund. Aniré publicant la rendibilitat al final del text dels pròxims articles. A ningú li importa que farà la Judith ara. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT