PUBLICITAT

Esport de qualitat, cada dia més necessari

Cada vegada més és necessari tenir en compte el detall i el bon fer en tot allò que es refereix a l’activitat física i esportiva. Els mètodes evolucionen, les necessitats canvien i les demandes dels usuaris, tant de l’esport com de les diferents modalitats d’activitat física, són cada vegada majors i de major exigència per a oferir a les persones que els demanden allò que realment demanen i necessiten.

D’aquesta manera, per exemple es parla del turisme esportiu en el qual es combinen tant l’assistència a diversos esdeveniments rellevants de l’esport perquè les persones aprofiten per visitar un lloc i gaudir d’ell; o bé quan persones interessades a realitzar alguna mena de pràctica esportiva (per exemple, senderisme, jugar un torneig de pàdel, altres activitats de muntanya…). I aquestes persones tenen unes necessitats que cal cobrir per a facilitar una millor experiència.

També, per exemple, si parlem de l’esport de base estan els xiquets i les xiquetes que poden beneficiar-se al màxim de l’esport que practiquen si tots els implicats en aquesta activitat esportiva (mares, pares, àrbitres, tècnics esportius, dirigents, organitzadors…) els ajuden al fet que s’expressen i aconsegueixen assoliments il·lusionants a través unes activitats i competicions ajustades a les característiques d’aquests esportistes de diferents edats. 

O l’esport de rendiment on aquests esportistes pretenen aconseguir el seu màxim a través d’entrenaments específics, de funcionar molt bé en les competicions i de, a més, cuidar  la persona perquè tingui una vida saludable, també mentalment, i al seu torn tregui la seva millor versió competitiva, sobretot en els moments clau competitius.

O l’esportista amateur, que vol donar el millor de si, o aquells que van al gimnàs per a passar-s’ho bé i obtenir beneficis…
Cada vegada més, l’esport, l’activitat física, requereix que les condicions estiguin més ajustades a cada practicant, cada usuari i els que d’alguna manera estem al voltant d’això oferim els nostres millors recursos per a donar-los el millor.

En aquest sentit, la Psicologia de l’Esport està cada vegada més present manejant aspectes psicològics o mentals com la motivació per continuar fent l’activitat o per fer realment el que millor es pot fer; la confiança en les pròpies possibilitats; el maneig de situacions estressants; el foment de climes agradables i al seu torn estimulants; el foment del treball en equip perquè tots remin en la mateixa direcció; l’assessorament als diferents agents que intervenen en l’esport perquè facin el seu paper psicològic; el treball específic i fi amb esportistes… És a dir, cerca la manera d’optimitzar l’esport i l’activitat física des de la ciència aplicada que és la Psicologia. No es tracta de fer molt ni d’aplicar receptes a la carta, sinó de buscar la millor manera d’ajudar les persones implicades ficant el dit en la nafra, a través d’un treball específic i de qualitat.

Cada vegada més l’activitat física i esportiva precisa d’un treball de més qualitat. El treball psicològic és un exemple. No és l’únic, encara que la Psicologia (aplicada i de qualitat), cada vegada està més present. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT