PUBLICITAT

Benvinguts a l’increïble ‘show’ de la destrucció total

En aquest quart article vull parlar-vos sobre la destrucció. Anem directes a un món hiperinflacionari i abandonem un model actual de B2P o B2B cap a un nou model. Veiem com comuniquen una inflació del 8,3% als Estats Units amb uns tipus ja intervinguts. No vull saber quina inflació hem de tenir a Europa. Per cultura, tenim la referència de la destrucció com una cosa molt negativa, però és un error. Intentaré accelerar el ritme del text amb diferents temes i intentar filar-los tots. El 1966, Corea del Nord va eliminar a la poderosa Itàlia del Mundial. 

El Nasdaq perd un 25%, la inflació subjacent està descontrolada, la guerra d’Ucraïna, crec que intervindran la gasolina en algunes zones geogràfiques d’occident, l’IPC, immigració africana amb brots d’ebola, augment de les matèries primeres, tipus a l’alça, etcètera. Has de ser un il·lús si creus que tot continuarà igual. Però hi ha un punt que crec que serà el final de tot aquest model. La guerra d’Ucraïna impactarà en l’economia europea, és obvi: el gas serà intervingut. Però podem importar gas liquat. La meva preocupació és com les bombes en la zona d’Ucraïna poden modificar el clima. El fum i les explosions estan modificant el clima d’aquesta zona i tindrà un impacte a Europa. Ja va ocórrer el primer any de la II Guerra Mundial quan Hitler va envair Polònia. L’hivern de 1941 va ser un dels més freds registrats. L’hivern que ve posarà punt final a la destrucció del que hem conegut com el lifestyle europeu actual. La pressió hiperinflacionària i el punt final d’un hivern amb un excés de despesa de recursos energètics tombaran l’economia. La destrucció total. 

El clima és una temàtica que estudio molt i també m’agrada seguir els textos de Javier Blas de Bloomberg sobre l’impacte de l’OOTT. Actualment, veiem una salvatge onada de calor a l’Índia que ha destruït el 70% de les collites. En el meu segon article vaig escriure sobre com països pobres que exporten gairebé la totalitat del sector primari a països rics deixaran de fer-ho ben aviat. No hi ha murs prou alts per a parar un poble famolenc. Això tindrà un shock total en l’oferta de carn i derivats càrnics. Fa pocs anys, alguns jugadors de la NFL, especialment de l’equip dels Miami Dolphins, van abandonar el consum de carn i van aconseguir les seves millors marques esportives de tota la seva trajectòria. 

Crec fermament que Andorra hauria de començar a pensar què farà. Les tecnologies estan desenvolupant-se a tal velocitat que vivim en la singularitat. Ja no podem comprendre totes i cadascuna d’elles, ni veure la totalitat de canvi. Les nostres pastures fan del nostre sector primari un de gran qualitat. En aquests moments, als Estats Units comencen a traçar òrgans humans en porcs per a posteriors trasplantaments. Hauríem de crear biogranges d’òrgans? Té sentit vendre els nostres porcs per carn envasada barata vinculada a la capacitat del preu de compra? Hauríem de crear l’Andorra Deflationary Pool Fund amb actius deflacionaris per a finançar el país? L’avantatge dels microestats és la seva gran capacitat de canvi i d’adaptació a les noves tecnologies. L’NBA va fer un canvi el qual els tirs fora de zona valien 3 punts i no 2. Els equips que realitzaven les millors temporades estructurats amb jugadors molt musculats van sucumbir als petits equips amb jugadors més hàbils de tir de 3 punts i que tenien un menor cost de mercat. Els Boston Celtics iniciarien el seu regnat.

Vaig estudiar totes les disciplines del disseny: disseny industrial, disseny gràfic i disseny d’espais en la prestigiosa Elisava. Cadascuna d’elles alimenta el meu coneixement sobre allò que s’anomena La Destrucció Creativa. La capacitat de les noves tecnologies de destruir sense objecció la tecnologia anterior. L’efecte Lindy sobre la capacitat de no ser destruïda una tecnologia de més de 10 anys és una ximpleria. On està el teu lector de DVD? Què és això? –Riures–. Estic segur que les noves tecnologies faran del pròxim model el millor que hem vist fins ara. Per exemple, l’energia solar pot, amb un cost molt ridícul, dessalinitzar aigua de mar per a dotar d’aigua potable a l’Àfrica més desèrtica. Abans de la pandèmia, parlava amb una persona que em comentava que descobrir un nou material es trigava uns 10 anys de mitjana. Van encendre un supercomputador amb intel·ligència artificial i en 30 minuts, abans de parar-lo, va descobrir dos nous materials increïbles en traçar milions de dades. La destrucció total ens porta a un lloc millor. 

El 1966, Corea del Nord va eliminar a la poderosa Itàlia del Mundial. Anys després sabem que van canviar a tot l’equip a la mitja part per no diferenciar occident als jugadors de l’equip titular de la selecció coreana. Van jugar amb la nostra arrogància. Escric dades esportives en aquest text com una endevinalla mental personal i part d’un show en què s’ha convertit tot. Entretenir-te. Andorra té una oportunitat única, en ser un microestat i amb un gran avantatge fiscal. Benvinguts a l’increïble show de la destrucció total. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT