PUBLICITAT

Andorra, el país més ric del món

Andorra pot ser el país més ric del món per habitant. La guerra d’Ucraïna pot donar velocitat a la inflació i a la pujada de tipus que crearà la recessió més gran que hem vist, però el gran risc econòmic a curt termini és l’estrès hídric. La neu es reduirà un 40% d’aquí a sis anys per la pujada de les temperatures i tindrà un impacte total en el PIB d’Andorra. La climatologia està canviant brutalment, amb dades com les obtingudes a l’Antàrtida, on la temperatura ha pujat +38 graus al març en relació amb els dos últims anys. Europa va trobar en els animals autòctons la proteïna necessària per poder pensar, i gràcies a la morfologia, domesticar el porc, la gallina, la cabra o el cavall. Aquesta fita va fer que Europa es desenvolupés més de pressa que altres zones del món, i la nova climatologia realitzarà una fita similar. Estudis recents demostren que el Canadà i Rússia seran els més beneficiats pel nou clima, però jo penso que Andorra serà el país més beneficiat. Els microestats tenen la capacitat d’actualitzar-se i innovar amb més rapidesa, i així avançar a la mateixa velocitat que ho fa la frenètica tecnologia. Múltiples tecnologies creixen en paral·lel amb una capacitat total de canvi antropològic i climàtic. Intel·ligència artificial, energia, blockchain, impressió 3D, cryspr, tecnologia aeroespacial/eVOTL, P2E, SaaS, metavers, etcètera.

L’Store of Value i la Teoria dels Jocs pot convertir a Andorra en el país democràtic més ric del món per població. El SoV és la capacitat que té un objecte o una propietat intel·lectual de mantenir el valor, guardar-lo i poder intercanviar-lo. Durant anys, he estudiat la Teoria dels Jocs i com modela les societats, i Andorra té el moment d’avantatjar a molts països en la seva reserva de SoV en la població. El SoV mitjançant criptografia –conegut com a blockchain– està creant una revolució de la mateixa importància que la invenció de la llum. La criptografia pot crear SoV deflacionaris i, mitjançant un protocol de consens distribuït, permetre que el propietari del SoV obtingui uns guanys anuals de fins al 23% APR. Les transaccions mitjançant SoV criptogràfic han augmentat un 2,670% a Àfrica en l’últim mes, degut principalment al fet que el paper moneda és inflacionari i no deflacionari. És una revolució històrica. Però, tornant al Principat i segons l’últim estudi realitzat la CASS, el 2024 haurà de ser intervinguda pel Govern per poder mantenir les pensions, i l’any 2039 serà insolvent. Andorra hauria de crear un fons de reserva SoV deflacionari sota el nom d’Andorra Deflationary Pool Fund.

Andorra Deflationary Pool Fund? El país més ric del món? Una de les majors revolucions que veurem és la normalització d’un nou model d’ingressos basats en actius deflacionaris o contractes de tokens fungibles mitjançant unitats autònomes descentralitzades, DAO. Una DAO és una empresa autònoma descentralitzada que està dirigida i obté rendibilitat mitjançant codificació criptogràfica de contractes intel·ligents. És en aquest punt on Andorra ha de ser el nou Silicon Valley. Milers d’empreses de programari legislades a Andorra de manera descentralitzada i autònoma crearan l’únic hub tecnològic descentralitzat mitjançant codificació. Pur programari canviant el món i sense oficines físiques. Les DAO han de ser regulades per a mantenir un statu quo entre la legislació i la criptografia. Alguns estats o països com Wyoming o Bahamas ja han creat la figura de DAO LLC. Andorra hauria de crear la figura de DAO SL mitjançant la revisió de la figura UNA –associació sense ànims de lucre no incorporada, 1996– de la legislació americana, o la nova llei coneguda com a Wyoming DAO LLC. La creació d’una DAO en el nostre territori mitjançant un tràmit i la reserva amb un actiu deflacionari criptogràfic podria donar capacitat a l’Andorra Deflationary Pool Fund, generar rendibilitat deflacionària, i mitjançant el protocol de consens distribuït, permetre obtenir guanys anuals de fins al 23% APR. Visa ha acumulat 10 trilions de dòlars en volum de pagaments, i els pagaments criptogràfics han efectuat 11,6 trilions de dòlars. Els Punts de Schelling són immutables.

Intel·ligència artificial, energia, blockchain, impressió 3D, cryspr, tecnologia aeroespacial/eVOTL, P2E, SaaS, metavers, etcètera. Totes aquestes tecnologies canviaran els models de negoci cap a uns de nous que no coneixem. El canvi que va crear el motor de combustió va fer estalviar d’1,13 dòlars la milla a 0.026 creant nous sectors com el turisme, gràcies a la capacitat d’estalvi de la ciutadania. Els non-fungible tokens (NFT) revolucionaran les indústries creatives de la mateixa manera que ho va fer el motor de combustió amb l’oci. Ningú d’aquella època va imaginar que algú entengués l’oci com desplaçar-se a Salou per a anar a un parc d’atraccions i que això es diria turisme. Els non-fungible tokens, crear SoV d’una propietat creativa digital –al costat de les DAO– estan creant milionàries col·leccions d’art o de propietat. Andorra ha de posicionar-se com el Hollywood DAO del món. S’hauria de crear una figura de memòria per neurona mirall i fer un cartell d’estètica similar al de Hollywood al Rec del Solà amb la paraula «Andorra».

La guerra d’Ucraïna pot donar velocitat a la inflació i a la pujada de tipus, i canviarà el món que coneixem. El nou petroli es diu aigua, i la nova reserva de valor es diu token deflacionari o d’unitat limitada. Tots dos actius poden portar el Principat a la riquesa, i tots dos són deflacionaris.

Per això, Andorra pot ser el país més ric del món.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT