PUBLICITAT

Acord històric per a l’hotel Casamanya

El passat 8 d’abril es va aconseguir una fita important per a Ordino i per al país: la signatura del protocol d’entesa en relació amb l’hotel Casamanya, entre el Govern d’Andorra, el Quart d’Ordino i el Comú d’Ordino. El document signat formalitza la voluntat de les institucions d’ubicar les dependències del Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, el Departament de Medi Ambient del comú i uns espais per al quart. L’acord de col·laboració és històric, ja que després de 20 anys de desús de l’hotel, per fi, s’ha trobat una solució a aquest edifici, propietat del quart, i que forma part de l’inventari general del patrimoni cultural d’Andorra. Al llarg de les dues darreres dècades, s’havien dibuixat diverses opcions amb més o menys solidesa, però cap havia prosperat. Han fet falta molts anys per desencallar la situació i el més important és que finalment s’ha aconseguit donar un nou ús a un edifici emblemàtic per a Ordino i per al país.

Per alguns la descentralització dels ministeris és qüestionada, però aquesta opció té molts avantatges en un país on les distàncies són molt relatives. El ministeri escollit per a ubicar-se a l’hotel Casamanya encaixa perfectament a Ordino, una de les parròquies on la tradició ramadera és encara molt present. Cal recordar també que la parròquia és reserva de la biosfera des del 2020 i que acull la casa de la Muntanya, un espai que pretén ser un punt de referència de tot el que ofereixen les muntanyes del nostre país. El comú actual té molt clara la necessitat de ser el màxim respectuós amb el nostre entorn i vetllar per un creixement sostenible. En aquesta línia, el eomú ha engegat un pla de sostenibilitat amb la voluntat d’alinear-nos amb els Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) de l’Agenda 2030, i garantir una herència territorial de qualitat per a les noves generacions. Ubicar en un mateix edifici el ministeri i el departament de medi ambient pot ser una oportunitat per crear sinergies. Per altra banda, és important destacar que la ubicació d’un ministeri permetrà dinamitzar el centre d’Ordino, un dels principals objectius del nostre mandat. L’ús trobat per aquest edifici, aportarà clarament uns valors afegits a la parròquia d’Ordino que justifiquen l’esforç econòmic que representaran les inversions que s’hauran de fer des del Govern i del comú.

Encara hi ha camí per recórrer abans no veurem l’hotel reformat. El següent pas és crear una comissió de seguiment integrada per dos membres designats per cadascuna de les parts signatàries del protocol, amb la finalitat de coordinar les properes accions. Caldrà definir qüestions rellevants com els espais de cada institució, les inversions que aportaran tant el Govern com el comú i la concreció de la cessió de l’edifici per part del quart. Amb la bona predisposició de totes les parts, les següents decisions a prendre no haurien de ser cap impediment per poder veure, ben aviat, les portes de l’hotel Casamanya obertes. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT