PUBLICITAT

Conrear diners a Andorra

El món canvia molt acceleradament a causa de múltiples tecnologies que conviuen. Arran de la inflació, que és el resultat de la mala gestió social de la pandèmia, canviarà el món a un lloc que no sabem. Un dels canvis que crec que ocorrerà és la diversificació del PIB als països. Gràcies a les noves tecnologies, puc conversar i mantenir amistats en llocs diferents del món, i conviuen en la meva conversa amb diferents realitats segons zona geogràfica o antropologia de conducta. Confio molt en el coneixement de les conductes humanes per incentius, segurament és una de les disciplines que més m’ha captivat. 

En aquest segon article m’agradaria escriure sobre com els sectors primaris de tots els països canviaran a nous actius o explotacions. Normalment, els Estats que tenen un fort sector primari són països subdesenvolupats i que comercialitzen amb països més desenvolupats l’intercanvi de FIAT per matèries primeres o energia. La meva opinió és que aquest món canviarà. El canvi climàtic crearà pressió a la disminució constant de terres cultivables del món. Ja estem en gairebé el màxim d’explotació agrària i la sequera o la destrucció de mapes aqüífers estressarà molt el sistema d’explotació global de terres. Per això, una vegada que les matèries primeres s’estressin, molts països subdesenvolupats i en constant creixement deixaran de subministrar matèries primeres als actuals països desenvolupats. D’altra banda, el canvi climàtic també reduirà la ingesta de carn a causa del seu alt impacte mediambiental i crearà una sobre oferta de soia i blat, reduint dràsticament el preu d’aquests. Les poblacions que redueixin la ingesta de carn i variïn la seva alimentació podran tenir un avantatge econòmic respecte d’altres països. El meu dubte és: Per què Alemanya ha llevat la carn dels menús de les universitats. Estan creant nous hàbits de consum? Són noves conductes per incentius? Discórrer.

Una de les històries tecnològiques que més m’han fascinat és el Raig solar d’Arquimedes. Resumit, seria un concepte simple pel qual, mitjançant grans miralls en la costa, es creen punts de focus de llum solar en les fines veles dels vaixells enemics i se’ls cala foc abans que toquin terra. Brillant. És un concepte simple i eficaç. Les noves tecnologies estan creant un món que és difícil de predir i anticipar conductes i quins actius crearan noves quotes de veu (SoV). El domini del SoV mitjançant criptografia deflacionària és ja una realitat. El software està canviant gairebé tots els sectors i ens porta a nous models d’ingressos que diversifiquen els teixits empresarials dels països. Un dels actuals canvis que està ocorrent i que canviarà el món és l’ús de monedes criptogràfiques vinculades al dòlar dels Estats Units i que estan allunyant els ciutadans de països de monedes nacionals amb inflacions del 51% com el pes argentí. La dominància del dòlar actual i futura, dona una oportunitat que tot país pugui incorporar un actiu sintètic de parell dòlar com a moneda de curs legal sense necessitat de l’autorització de la FED. Tal vegada és un dels majors esdeveniments socials i disruptius que pot canviar per complet la meitat del planeta.

En aquest punt, Andorra, mitjançant els nous objectius inclosos a l’Horitzó 2023, pot ajudar a canviar el món. Aquestes noves monedes sintètiques que mantenen el seu igual al dòlar americà necessiten un protocol de consens distribuït. Un algorisme de prova de participació manté la xarxa de la moneda sintètica –també coneguda com a stablecoin– de manera segura gràcies a les proves de participació (o col·lateral, com a garantia amb bloqueig flexible). Algunes signatures d’inversió ja permeten afegir-se en la prova de participació amb un 19,63% APY. Conrear diners.

Reprenent el fil del primer paràgraf, em pregunto què compon el sector primari, pel fet que aquest és l’evolució de la recol·lecta de fruits del bosc i tala de fusta, i posteriorment, amb la primera revolució neolítica, el descobriment de la ramaderia. Anys després, a Manhattan, gràcies a Edison i les primeres centrals elèctriques, van aparèixer altres noves energies. Ara mateix, conrear diners és una part del sector primari. En un futur, serà una cosa habitual, encara que ara sembli estrany.

Andorra hauria de liderar aquest nou sector que neix del rendiment de la prova de participació i l’avenç del software mitjançant criptografia amb grans rendiments. La inflació està creant grans estralls en múltiples societats amb un 51% d’inflació a l’Argentina, el 48% de Turquia o el 136% de Sudan del Sud. Andorra podria tenir un paper important en la història com un país que crea canvis importants socioeconòmics a escala global. Veiem l’impacte de la inflació del 8,5% en la nostra societat i no puc imaginar-me què ha de ser un 51%.

Entenc que la ramaderia del país és important, però l’impacte del preu a curt termini de la soia reduirà el consum de carn en el món. I a causa dels purins i el seu impacte en la xarxa d’aqüífers dels grans països ramaders provocarà que es redueixin les macrogranges, creant un xoc en l’oferta i demanda i canviant dràsticament la conducta per incentius. Els nous objectius de l’Horitzó 2023 són una gran oportunitat. El cultiu de diners és simple i eficaç. Em recorda al raig solar. Conrear diners a Andorra. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT