PUBLICITAT

Descobrint Toteldo (II)

Avui continuem amb la nostra visita a Toledo que després de la visita al Museu de la Música pintada, va discórrer per diversos dels indrets de Toledo considerats com els més interessants d’aquesta ciutat.

El dissabte, en primer lloc, vam visitar la sinagoga del Trànsit dins del barri del call. Es tracta d’un edifici del segle XIV d’estil mudèjar on em va cridar molt l’atenció el seu sostre fet de fusta. Aquesta sinagoga rep el nom del Trànsit perquè, durant el segle XVII, a l’altar de la que havia passat a ser una església cristiana havia col·locat un quadre de l’Assumpció de la Verge, per la qual cosa el temple va començar a ser conegut com el del Trànsit.

Per descomptat, després ens vam dirigir cap a l’església de Santo Tomé només per veure el que és considerat com el més famós quadre del Greco, és a dir, L’enterrament del comte Orgaz situat a la Capella de la Concepció, al mateix lloc per al qual va ser pintat amb la finalitat de recordar el que va passar durant l’enterrament de Gonzalo Ruiz de Toledo, fet que va ser considerat com un miracle.

A això, li va seguir una visita al Museu de Domènics Theotokópoulos més conegut com el Greco. Es tracta de l’únic museu d’Espanya dedicat a la figura d’aquest pintor cretenc i aquest espai té com a finalitat essencial transmetre i fer comprensible a la societat toledana i als turistes que els visiten la figura del Greco, així com la influència de la seva obra i personalitat al Toledo de començaments del segle XVII. En aquest museu es poden apreciar tant pintures del Greco com algunes còpies de les seves obres realitzades per membres de la seva escola.

També vam veure la sinagoga de Santa Maria la Blanca situada també al barri jueu molt a prop del Museu del Greco. Es tracta, com la sinagoga del Trànsit, d’un edifici mudèjar, creat per picapedrers moros, els elements arquitectònics del qual inclouen parets blanques i llises fetes de maó, pilars octogonals amb sòcols de rajoles, decoració geomètrica als frisos i vegetal als capitells dels pilars.

Després vam menjar una mica, entre el que es trobaven les carcamuses un plat típic de Toledo que consisteix en un guisat de carn de boví i magre de porc amb verdures de la temporada. I vam tornar a l’hotel on m’esperava un tractament del spa.

A la nit vam sopar al restaurant l’Alacena. Vam escollir perdiu estofada a la toledana i llom de cérvol de les muntanyes de Toledo marinat en cítrics amb nabius i castanyes. Tot molt ben presentat i de molt bona qualitat. I així va acabar el nostre primer dia en Toledo. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT