PUBLICITAT

Xixerella

La borda Xixerella m’ha robat el cor. No sé si ha sigut la seva cuina, la borda en ella mateixa, o les persones que hi treballen –probablement el conjunt de tot plegat–, però el que tinc clar és que, de les bordes que he provat fins al moment, la Xixerella està a les primeres posicions del rànquing. I no només ho dic jo, gran quantitat de celebrities l’escullen cada dia per fer els seus àpats al Principat. Gairebé és un miracle aconseguir taula si no truques amb, almenys, una setmana (o més) d’antelació! 
Però quin és el secret del seu èxit? Per mi, la combinació perfectament equilibrada de bona cuina casolana, producte de qualitat i el saber fer del seu personal –les vistes impressionants a la muntanya també ajuden!–. La seva cuina, executada pel Paulo Garcia –xef format als millors restaurants del Principat–, és andorrana i mediterrània, basada en les antigues receptes de muntanya i, sempre que és possible, en el producte de proximitat, però sense renunciar a la qualitat que ofereixen bon productes de la resta del món, com el llamàntol del cantàbric o la carn Wagyu de Kobe. Aquí és un dels pocs llocs on la podreu tastar! 
Només fan un torn de menjar al migdia i un altre a la nit perquè, com deia el Francisco Teixeira, gerent de la Xixerella i cara visible a sala, volen que els clients se sentin a gust i s’hi estiguin el temps que necessitin sense pensar que algú està esperant per ocupar el seu lloc, fet que permet fer unes sobretaules maratonianes amanides amb els millors licors i les millors vistes. Una altra curiositat del restaurant és que els propietari actuals van signar el contracte d’arrendament just un dia abans que la pandèmia els obligués a tancar les portes que encara no havien tingut oportunitat d’obrir. Per sort per a nosaltres, ni la difícil situació sanitària va impedir que els fogons de l’actual Borda Xixerella es posessin en marxa i, des del juny del 2020, la seva popularitat no ha deixat de créixer.
Quan hi aneu –perquè hi heu d’anar– demaneu les carxofes a la llauna; el pop amb cremós de patata i aroma de trufa; la lasanya d’albergínia, formatge feta i salsa amb aroma a trufa –una obra d’art–; i el salmó gratinat amb crema de gambes vermelles. Per mi, els millor plats. També és cert que encara no he tastat la carn, però m’han xivat que és de la millor qualitat, i que  la cua de bou i la resta de plats de xup-xup són una de les especialitats de la casa, així com el foie, que fan ells mateixos
Quant a les postres, el pastís de formatge, amb aquell punt cremós tan suggerent, és l’estrella, i el pastís tatin no es queda gens curt! 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT