PUBLICITAT

Padrins, teniu WhatsApp?

Avui en dia qui no fa ús de l’Instagram, del Facebook, del Twitter o d’altres aplicacions d’internet sembla que pertanyi a una tribu de desconnectats. Les famoses videotrucades dels confinaments, les cites per a vacunar-se o bé tota mena de tràmits burocràtics, tots estan vinculats amb la tecnologia i qui té una persona d’edat avançada a prop, sap que moltes d’aquestes accions tan bàsiques per a les generacions més joves, es transformen en un veritable calvari per als nostres padrins. Alguns opten per lluitar tant sí com no per mantenir la seva autonomia malgrat les dificultats. Altres, per evitar mals tràngols opten per demanar ajuda als seus familiars. 
L’evolució tecnològica ha estat tan ràpida que sembla que ens n’estem oblidant. I no només penso en la gent gran sinó que també tinc en compte un gran nombre de persones que no tenen prou destresa per resoldre tràmits de manera digital. Sortosament, aquí a Andorra, almenys per al moment, encara tenim una atenció mínimament assegurada a les administracions públiques o en altres seus perquè aquestes persones puguin beneficiar-se d’uns serveis propers, humans i personalitzats.
Per sort o per desgràcia (depèn com es miri) la major part de nosaltres ens en farem de grans i voldrem envellir dignament, voldrem mantenir una vida social activa i no voldrem dependre de ningú. Però la digitalització continuarà avançant i nosaltres, si el destí ho permet, també viurem alguna bretxa digital perquè segons les estadístiques aquesta es dispara cap als 80 anys. 
Malgrat tot, això no vol dir que a partir dels 80 els nostres padrins i padrines que encara són autònoms i es mostren actius hagin de deixar de fer les activitats que feien per culpa del seu desconeixement digital o per manca d’informació. Sinó tot al contrari, és quan se’ls hi ha de facilitar més els tràmits així com també l’accés a la informació, sigui la que sigui (un tall d’aigua, una reunió de poble, una conferència o qualsevol acte festiu i de convivència) i sigui com sigui, a través dels diferents canals que els hi són més propers (trucades telefòniques, cartes, díptics o fins i tot usant un model peculiar i molt nostre, com pot ser la crida). 
-«...No, no en tenim fillet, no ens cal, ens acaben de telefonar per informar-nos que diumenge hi haurà ball de tard». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT