PUBLICITAT

Drets, salut mental i educació

En els últims anys, ha crescut la preocupació sobre les qüestions relacionades amb la salut mental a la infància i l’adolescència. El benestar mental, com a part de la salut general, és un dret de la infància i hem de vetllar per la seva protecció i promoció des de tots els àmbits. 
Els centres educatius i les famílies tenen un paper importantíssim en l’educació d’hàbits saludables des de la primera infància. Per tenir èxit en aquesta tasca és important que puguem transmetre els coneixements, actituds i habilitats que permetran a cada infant entendre les seves emocions, enfortir el seu esperit crític, gestionar el seu propi aprenentatge i cultivar les seves relacions i aficions. 
Una bona salut mental és més que l’absència d’un trastorn. Igual que s’insisteix en l’adquisició d’hàbits saludables i d’higiene per a fomentar una adequada salut física, es pot fomentar l’aprenentatge i pràctica de mesures de prevenció per al desenvolupament d’una bona salut mental al llarg de la infància i l’adolescència. 
Les persones som éssers socials i la qualitat de les nostres relacions, la cultura en la qual vivim i les normes, estereotips i idees que ens envolten tenen molta influència en la manera que els nens, nenes i adolescents perceben el món, es valoren a si mateixos i es relacionen. Ningú hauria de patir els problemes de salut mental en solitud. L’educació té el poder de fer visible aquest context i impulsar canvis en ell.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT