PUBLICITAT

Wakatai Nikkei

Nikkei és el nom que se li dona als emigrants del Japó i els seus descendents establerts en altres països, i el Perú, tot i que pugui sorprendre, és un dels països amb una comunitat nikkei més extensa del món. 

Quan a finals del segle XIX va començar la migració japonesa al país dels Andes, ningú s’hauria imaginat que les cultures culinàries d’ambdós països arribarien a fusionar-se d’una forma tan harmoniosa, però de la necessitat d’adaptar els sabors locals als gustos forans va néixer la creativitat, i avui dia, la cuina nikkei és una de les més vanguardistes i cosmopolites del món. A Andorra fa ben poc va obrir les seves portes el primer restaurant de cuina nikkei japo-peruana del Principat, i a mi ja m’ha robat el cor. No m’amago. 

Wakatai és el projecte personal del xef Jorge Martínez en què, juntament amb la Megumi Yshisakides, es proposa apropar a Occident la cultura gastronòmica del Perú elaborada amb tècniques nipones. Els dos xefs porten el saber fer nikkei a la sang, literalment, i a través de la finestra de la cuina els podràs veure en acció. 

El restaurant, una mica amagat, simula una taverna japonesa de cuina oberta i estil elegant. La seva carta, molt reduïda, encara no està acabada de definir, però, al meu parer, ja té tot el necessari per fer-te gaudir de la gastronomia nikkei. No obstant això, t’avanço que la joia de la corona la trobaràs fora de carta. Sigues viu i quan vagis demana al Bruno, el cambrer, pels suggeriments del xef. No pots marxar de wakatai sense tastar els seus Tacos nikkei . És més, aposto a que voldràs repetir. A mi em va passar. Són espectaculars. 

Altres plats que sí o sí heu de tastar són el ceviche de tonyina, l’arròs amb ànec nikkei, el tiradito de salmó i les gyozas casolanes. Però la cosa no acaba aquí: també tenen una bona selecció de rolls de sushi i pastes com l’udon o el yakisoba amb pop i vieires. A més, només començar sempre us portaran l’otoshi, que és l’aperitiu de la casa que forma part de la benvinguda. Jo també vaig tastar la causa limeña.

Sobretot, no t’oblidis de deixar un foradet pel postre, perquè tenen un dorayaki amb cheesecake de té matcha molt curiós. Que no saps què és un dorayaki? Només has de pensar en els pastissets que menjava el Doraemon i segur que et ve al cap, oi que sí? I si no ets tant de dolç, prova la crema de llimona. 

T’atreviràs a tastar els seus licors peruans per fer baixar el menjar? Jo no vaig poder ni amb el primer glop! 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT