PUBLICITAT

Plataforma per defensar els drets dels infants

El dia 19 de setembre del 2021, a Andorra, es constitueix la plataforma ciutadana, no adscrita a cap partit polític Pares Units 2021 per defensar els drets dels joves i infants quant a la seva salut física i mental en relació amb la pandèmia. S’obre un grup a Telegram i a Facebook i s’inicia una recollida de signatures. En el seu inici es tramet al Govern d’Andorra i als grups parlamentaris unes 700 signatures, però des d’aleshores s’han adherit més de 900 ciutadans. S’organitza amb grups de treball sobre les accions dels quals s’informen en els missatges fixats de Pares Units a Facebook i Telegram. Estan convidats a incorporar-se totes aquelles persones interessades. Es pot fer mitjançant el grup de Telegram o Facebook Pares Units o via el correu electrònic: [email protected].
La recollida de signatures continua oberta, qui s’hi vulgui adherir pot fer-ho adreçant la demanda des de qualsevol dels tres mitjans posats a disposició.
Es defineixen en la seva constitució els seus objectius per prioritats:
• Aturar la vacunació infantil per la covid-19 i les mascaretes: partint de les informacions publicades dels efectes secundaris en infants i joves vacunats contra la covid-19, en revistes científiques i en organismes oficials.
• Aturar les proves TMA i TRA, demanant que es busqui d’altres alternatives menys invasives i els confinaments als infants i adolescents vist que no són resultats provats.
Des de la seva constitució s’han efectuat diferents accions. Recollida de signatures i redacció de la carta expositiva de la Plataforma que es tramet al mes d’octubre, al M.I. Cap de Govern d’Andorra, i als presidents dels grups parlamentaris, entre d’altres. En ella, s’exposa que arran de les darreres notícies aparegudes als mitjans de comunicació d’Andorra, veient les informacions dels estats veïns, se sol·licita una escolarització normalitzada per al curs escolar 2021-2022 sense mascaretes i, el replantejament i reflexió sobre la idoneïtat del Pla de vacunació covid en menors.
Ens preocupava l’elevat nombre de notificacions d’efectes adversos que havien rebut els sistemes de farmacovigilància després de l’administració d’aquestes vacunes, tant a Europa com als EUA.
En aquell moment, vam referenciar la carta amb les informacions del moment, com per exemple:
• Notificació en el VAERS dels EUA, 70 morts en menors de 25 anys postvacunació contra la Covid-19. Notificació de 1.249 casos de miocarditis o pericarditis, dels quals 716 confirmats en menors de 30 anys. Dades que començaven a aparèixer en països que havien iniciat la vacunació infantil abans que nosaltres. 
• El sistema de farmacovigilància europeu, EudraVigilance, havia rebut notificacions de més 1.500.000 efectes adversos, la meitat seriosos (danys cardíacs o hepàtics, trastorns neurològics, etc.) i uns 8000 morts encara per estudiar. Valorant el conegut problema d’infranotificació dels sistemes de farmacovigilància, fa que desgraciadament el nombre d’efecte adversos pot ser extremadament superior als que en realitat s’estan comptabilitzant.
Mirant Espanya, que amb nou milions de menors de 20 anys, s’han notificat 26 morts amb diagnòstic covid, dels quals la majoria presentaven greus comorbiditats. Això suposa una mortalitat infantil del 0.00028%, és a dir, un per cada 500.000. Aquest percentatge és molt similar al dels EUA i Europa. La realitat és que els menors quasi no s’han vist afectats per la Covid i la seva capacitat transmissora és molt baixa, donat que el seu sistema immunitari és fort i els hi atorga una immunitat natural potent.
En aquest cas, és superior el risc que no pas el benefici en l’administració de la vacuna: considerant els desconeguts riscos que suposen unes vacunes de característiques innovadores (RNAm, DNA vectoritzat) fetes de pressa, autoritzades d’emergència, en fase experimental en humans, sense haver conclòs totes les proves, i sense un historial mèdic. La totalitat dels efectes adversos només en serem coneixedors a llarg termini. Ignorant si aquestes vacunes poden influir en el desenvolupament immunitàriament, i reproductiu entre altres.
En aquest context, un pla de vacunació massiva infantil i juvenil pot ser un error quan els nens i joves disposen d’una immunitat natural que, a excepció de raríssims casos, ha demostrat ser garant de la seva supervivència. Si finalment és demostrés que no són prou segures, podria generar per associació la pèrdua de confiança en altres vacunes que, pel seu bagatge sí que tenen una seguretat contrastada.
Vam rebre contesta a la nostra carta del M.I. Cap de Govern, que vam respondre documentant amb referències de mitjans oficials com l’OMS, la FDA, Lancet, etc. i exposant tots els dubtes que ens genera la resposta.
Veient que la situació és complexa i la pandèmia ha afectat tant al teixit econòmic com social i sanitari del Principat d’Andorra hem intentat buscar solucions i en aquesta línia en la reunió del dia 17 de desembre del 2021, amb el M.I. Sr. Martínez Benazet, fem arribar una proposta estratègica que ho podria resoldre tant en l’àmbit econòmic, com social i sanitari. Basant-nos en la immunitat natural, vist que som el país del món amb més casos actius i totals (en proporció) entre molts altres bases argumentals. Ara, estem a l’espera de la resposta per escrit de Govern i d’una pròxima reunió per poder-ho exposar a bastament.
El que ens preocupa i no arribem a comprendre, entre altres coses, és com és que si Pfizer en la seva pàgina demana que els metges o pediatres receptin la vacuna, i aquí a Andorra com a altres països, no es compleix aquest requisit, i, no s’informa correctament dels possibles efectes secundaris d’aquestes. 
Aquest mes de gener, el doctor Martinón-Torres publica un article sobre: «la vacunación pediátrica frente al Covid-19 y a pesar del covid-19» on exposa que el risc en l’infant és molt menor que en l’adult, i que se li han vulnerat drets com l’educació i la socialització. Reconeix que en la immensa majoria dels casos la infecció en els infants és asimptomàtica o lleu, i menys d’un 2% dels simptomàtics requereixen hospitalització, i afegeix que si bé es tracta d’infants amb covid-19, però que la infecció no necessàriament és la causa de l’ingrés…
En la seva valoració dels pros i contres de la vacunació infantil, exposa que no es disposa en l’actualitat de suficients dades objectives per justificar l’impacte sobre la transmissió particularment per sota dels 9-10 anys. Així com exposa entre altres que la miocarditis en infants vacunats associada a la vacunació, si bé és rara, s’ha observat en infants majors de 12 anys... Diu que la decisió de vacunar universalment o no als infants enfront de la covid-19, és complexa i depèn de factors científics, ètics, polítics, epidemiològics i econòmics. Sent el benefici directe de la vacunació universal de l’infant sa marginal.
Argumenta que considerant que la malaltia és lleu en els infants, deixar-los com a reservori facilitaria que la infecció fos lleu i que els adults tinguessin reforços immunitaris naturals. (https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1695403321003891)
L’OMS no recomana portar a terme campanyes de vacunació general contra el coronavirus entre nens i adolescents. (https://www.who.int/news/item/22-12-2021-interim-statement-on-booster-doses-for-covid-19- vaccination---update-22-december-2021)
Un recent estudi en preprint del Regne Unit sobre 42 milions de persones de 13 anys o més, publicat el 25 de desembre a MedRxiv, de Martina Patone et al., «Risk of myocarditis following sequential covid-19 vaccinations by age and sex», permet concloure que els casos de miocarditis en població menor de 40 anys postvacunació amb 3 dosis, és més de 4 vegades superior (400%) que el provocat directament per la malaltia. Aquestes dades cada dia ens generen més dubtes, reafirmant la nostra postura per demanar que:
• S’aturi la vacunació en els infants i joves per a la covid-19, excepte sota prescripció pediàtrica.
• S’aturi la pressió induïda als pares perquè els vacunin, ja que si no els seus fills no tindran un passaport sanitari per accedir a diferents activitats o hauran de fer proves setmanals per poder participar-hi, generant una estigmatització envers els joves i infants, fomentant fractura social.
Pares Units 2021, som pares, som ciutadans, i, pares científics, metges, psicopedagogs, pediatres, etc., units per defensar els drets dels nostres infants. Demanem al Govern que es replantegi la seva estratègia pel que fa a la vacunació infantil i juvenil envers la covid-10 i s’avingui a debatre i analitzar amb nosaltres la proposta alternativa de gestió de la pandèmia que representa una solució per al teixit econòmic, social i sanitari del Principat. Finalment, no som més que ciutadans que ens estimem el nostre país i volem col·laborar i ajudar per garantir el futur dels nostres joves i infants.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT