PUBLICITAT

Pokeando

Has tastat mai un poke? A Andorra han trigat en arribar, però ja tenim varies opcions per menjar pokes. Jo avui us recomano Pokeando, un nou concepte de menjar a domicili sense local físic. 

El poke o poké és un plat típic hawaià que s’ha posat molt de moda els últims anys per ser una alternativa més saludable a la anomenada fast food. El seu nom significa tallar perquè això era el que feien els antics pescadors de les illes hawaianes amb el peix que es volien menjar quan acabaven la seva jornada. Agafaven el peix cru, el tallaven en trossets quadrats, el marinaven amb diferents espècies per donar-li més gust i el barrejaven amb tot el que tinguessin a mà per acabar de fer un plat complet. 

Hawaii sempre ha estat un port molt conegut internacionalment. A les seves aigües feien escala mariners de la Polinèsia, el Japó, les Filipines i molts altres països que, poc a poc, van deixar part de la seva cultura culinària a les illes. Aquesta fusió de cultures ben aviat es va materialitzar també en el seu plat estrella, el poke, que cada vegada va anar adquirint tocs més asiàtics, com la soja per marinar el peix.  

Actualment els pokes porten una base de carbohidrats –arròs, quinoa o fideus–, una font de proteïna –principalment salmó o tonyina, però també pot ser pollastre, marisc o tofu–, verdures, fruites i tots els toppings que et puguis imaginar, sempre amb una salsa o vinagreta que acabi d’unificar tot el conjunt. És per això que se’l considera una alternativa saludable a la fast food, perquè es prepara en un moment, es pot menjar en qualsevol lloc, i és molt més equilibrat. 

A la carta de Pokeando trobem set pokes pre-definits, cadascun d’ells amb el nom d’una de les parròquies d’Andorra: el Canillo porta fideus com a base i també tartar de gamba, l’Encamp porta mango i pinya, l’Ordino és sense gluten, La Massana sorprèn amb blat de moro cruixent, el d’Escaldes és picant, La Vella és vegetarià, i el de Sant Julià és l’únic que porta carn. Com veieu, hi ha per a tots els gustos. Però si cap us acaba d’encaixar, no hi ha problema, perquè també tenen l’opció de personalitzar-los al gust de cadascú. 

A mi, personalment, em va agradar moltíssim La Massana, però crec que tots tenen el seu punt. Així que si mai teniu ganes de menjar quelcom lleuger però gustós, animeu-vos a tastar aquest fast food hawaiià i ja em direu què us sembla. Recordeu que només fan enviaments a domicili a través de Cityxerpa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT