PUBLICITAT

Cap de setmana de mercats

En aquesta ocasió no vull deixar d’emfatitzar amb els desitjos de sortir i de fer coses noves que ens estem prenent el retorn a la normalitat. Tot està ple de gent, de fet l’ocupació hotelera per aquest pont del Pilar es diu que es troba entre el 90% i el 100%.

I així es trobaven diumenge al matí i al migdia tant el Mercat de Tardor romà de la Massana com el petitet que hi havia al festival de dansa i cultura tradicional d’Ordino sota el títol de Contradans.

A la Massana, a més del mercat, hi havia un taller de papiroflèxia per al més petits i un vermut musical. A més, l’oferta gastronòmica era molt variada i en les paradetes de formatge i embotits ja es podien posar productes tallats perquè la gent els tastés. Destacava especialment el forn per rostir porc amb el que després feien entrepans i una paradeta de menjar en la qual s’oferia des de pop a la gallega, passant per diferents carns i embotits rostits, fins a paella i patates guisades al pobre. D’aquesta última paradeta de menjar jo destacaria els xoriços criolls que estaven ben passats i molt rics.

De la Massana ens vam anar a Ordino on les paradetes no tenien res a veure amb les que hi havia a l’altra parròquia. Aquí el tema era més sobre cultura tradicional i, inclús, hi havia llibres sobre diferents aspectes de la cultura catalana i, per descomptat, de l’andorrana. A l’envelat del Comú d’Ordino hi havia una falla tradicional acompanyada per altres falles molt curioses en miniatura. Rodar les falles! Una part imprescindible tant de la cultura andorrana, com de la catalana de la Nit de Sant Joan.

A l’Era Rossell s’exhibia tota una col·lecció de tambors decorats per diferents artistes tant andorrans com de França, Catalunya i altres llocs d’Espanya. A més, hi havia exposats molts altres instruments, alguns molt estranys. Allà, vam poder gaudir de la música tradicional de l’acordió i la gaita i algun altre instrument de vent interpretada pels dos músics que s’ocupaven de l’exposició.

A fora es podia veure un cisteller realitzant canastres i altres objectes de vímet en directe. Llàstima que tots aquests oficis artesans a poc a poc s’estiguin perdent! A més, vam aprofitar per fer-li un cop d’ull a l’exposició Abracadabra sobre màgia que es troba a l’Era Raser, on hi havia tota mena d’objectes per realitzar jocs de màgia: cartes, cubetes per als trilers, varetes màgiques...

Per acabar d’arrodonir aquest diumenge que a més es va presentar molt assolellat pel que totes les terrasses eren plenes, vam menjar uns «nachos amb guacamole» i «chili» amb carn en un restaurant d’Ordino i de postres... Oh, sorpresa! Un valencià! És a dir, suc de taronja amb nata muntada com ho menjava a la meva terra i un bombó. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT