PUBLICITAT

Andorra sinònim d’esport

Ara fa unes setmanes vam poder veure com més de dues mil persones prenien part la marxa popular de la Campanya Nacional de promoció de l’activitat física 2021, ‘Mou-te per la teva salut’, impulsada des del Govern d’Andorra i amb la col·laboració dels set comuns. Aquesta iniciativa té per objectiu promoure l’activitat física i els estils de vida saludable entre la població andorrana.

La iniciativa no pot ser més encertada, donat que està demostrat que la pràctica habitual de l’esport és molt beneficiosa, tant per la salut física com per la salut mental. Això és perquè movent-nos podem millorar la forma física, la resistència i la flexibilitat. D’una banda, regulem la nostra pressió arterial, tot enfortint els músculs, tendons, lligaments i articulacions. Així mateix, podem aconseguir reduir el risc de patir determinades malalties  com les cardíaques, el sobrepès o la diabetis. D’altra banda, practicar exercici físic ens ajuda a reduir l’estrès, l’ansietat o l’agressivitat i millora la nostra autoestima, concentració, la memòria.

Si bé és cert que l’activitat esportiva millora la productivitat laboral, crec que cal un canvi de mentalitat per part dels empresaris per permetre l’adaptació dins la jornada de treball d’una finestra per fer esport. Al nostre país, trobem que els organismes públics fomenten l’activitat física mitjançant diverses vies. Unes més visibles, com per exemple la campanya ‘Mou-te per la teva salut’, o d’altres no tant, però que igualment s’han de tenir en compte. Aquest és el cas de les subvencions i beques que es donen als esportistes professionals amb la finalitat de potenciar la seva carrera. En aquest sentit, el Comú d’Encamp ha aprovat en l’últim consell comunal un nou reglament de subvencions que té com a principal objectiu ampliar l’abast de les ajudes, concedint-les a joves esportistes a partir dels setze anys. Una mesura del tot encertada que té cura de la projecció dels esportistes andorrans. Tanmateix, pensant en aquells ciutadans que no tenen la pràctica esportiva integrada de forma diària, també es fomenta la seva pràctica establint uns preus públics accessibles. Actualment a la parròquia d’Encamp podem abonar-nos a qualsevol dels dos centres esportius per un preu anual de 187,30 euros per persona amb un ventall d’activitats i instal·lacions molt ampli.

Finalment, trobem que la promoció d’Andorra com a reclam de turisme i salut està sent un èxit. Cada vegada són més els visitants que venen a Andorra a practicar esport a l’aire lliure per les condicions immillorables que ofereix el nostre Principat. L’organització d’esdeveniments esportius d’àmbit internacional com l’Spartan Race que va tenir lloc a Encamp aquest estiu també és un reclam per espectadors.

Andorra per tant, es confirma com un destí esportiu 360 on espectadors i practicants, siguin professionals o amateurs, hi tenen el seu lloc. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT