PUBLICITAT

Emergència a Haití

El darrer 14 d’agost un terratrèmol d’intensitat 7.2 va colpejar el Sud-oest d’Haití, seguit de pluges intenses del cicló Grace, causant 2.200 morts, 12.200 ferits i 130.000 cases destruïdes, deixant aquest país, el més pobre de tot Amèrica, enfrontat amb una de les pitjors crisis humanitàries dels darrers anys.
Ja abans del terratrèmol, els infants estaven patint taxes molt altes de malnutrició, violència i dels impactes de la pandèmia. Més de 4.4 milions de persones patien inseguretat alimentària, 217.000 infants tenien malnutrició severa, i gairebé quatre milions de persones necessitaven assistència sanitària d’emergència. Però ara mateix, les necessitats humanitàries són encara més agudes que mai: famílies senceres que han perdut tot, cases, escoles, i no tenen accés a l’aigua potable i als serveis de salut. La supervivència de moltes vides humanes depèn de quanta ajuda humanitària es pot fer arribar i amb quina rapidesa.
Unicef fa una crida per poder oferir ajuda a 1,6 milions de persones, inclosos 800.000 infants, per poder donar assistència sanitària bàsica, instal·lar escoles temporals, proporcionar equipaments educatius, donar accés a aigua potable i sanejament, i proveir  recolzament psicològic a tots els afectats.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT