PUBLICITAT

A la fi de vacances

En aquesta ocasió, estic redactant el meu article estant de vacances a Galícia, encara que aviat me n’aniré per a Oviedo altres sis dies i també visitaré Santander. Vacances, donades les circumstàncies que ha provocat la pandèmia, de proximitat, que es poden realitzar conduint el teu propi cotxe, sense haver d’agafar un avió, ja quedaran les de destins més llunyans per més endavant. Eren unes vacances molt esperades i en les que estic gaudint molt, ja que viatjar m’ajuda a sortir de la rutina, però ja us parlaré d’elles en els meus propers articles. Avui vull comentar-vos alguns dels motius perquè és aconsellable viatjar en vacances. 

El primer i més important que assenyalar és que quan viatges desconnectes dels problemes, coneixes a molta gent, gaudeixes de paisatges espectaculars o ciutats interessants i històriques, degustes plats gastronòmics diferents i saborosos, experimentes coses noves... És a dir, vius amb molta més llibertat. 

De vegades, estem tan ficats en la nostra vida diària, la feina i les obligacions que ni tan sols recordem l’última vegada que ens vam prendre uns dies de descans per aclarir la ment. Les vacances són el moment perfecte per oblidar-te de tot i gaudir només de la teva família i amics. 

L’ésser humà necessita experimentar coses noves. Quan va ser l’última vegada que vas fer alguna cosa per primera vegada? El que sigui: anar a un lloc nou, menjar un plat rar o practicar un nou esport. Experimentar és important perquè ens dóna la possibilitat d’omplir-nos d’energia i il·lusionar-nos i quan viatgem tot això es fa realitat. 

No importa a què et dediquis, en algun moment et quedaràs sense ganes i sense idees per posar en marxa. Les vacances t’ajuden a veure altres opcions. Això és particularment important per als que tenen el seu propi negoci i se senten estancats. Però fins i tot si tens una feina fixa en una empresa, també pots aprofitar aquest benefici. 

Per últim, assenyalar que viatjar allunya la depressió, perquè encara que unes bones vacances no són la solució definitiva, sí que poden ajudar i millorar la condició de qui la pateix ja que ajuden a allunyar-se dels problemes que la motiven, refredar la ment i veure les coses des d’una altra perspectiva. 

Les destinacions a triar per estiuejar són variades, podem anar a la platja, al camp o la muntanya, o també podríem decantar-nos per visitar alguna ciutat. Jo he optat per aquesta darrera opció, però he combinat una mica de platja amb la ciutat, ja que a la ciutat no sols trobar a l’estiu grans multituds i et pots moure més lliurement i descobrir detalls que probablement en altres condicions no veuries i, a més, si hem elegit una ciutat amb platja, pots acabar el dia amb un bon bany i un aperitiu al xiringuito com jo tinc pensat fer a Santander. A més, a la ciutat, depenent d’on anem, hi ha moltes coses per triar cultura, gastronomia, història, natura... 

Així que espero que tots els que heu tingut l’oportunitat de viatjar aquest estiu ho hagueu passat genial i els que encara aneu a fer-ho que gaudiu molt amb l’experiència i per a la resta us aconsello buscar-vos uns dies de descans. Vostre cos i vostra ment us ho agrairan. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT