PUBLICITAT

Els beneficis de fer senderisme

Avui vull parlar-vos de sensacions. I és que últimament, a causa de diversos factors que no ve al cas comentar, no visitava molt les muntanyes, per no dir res. Sona rara aquesta declaració en un país envoltat de muntanyes que formen part de la nostra vida diària. Però així és. De manera que, en canvi, aquests últims dies he fet diverses sortides a la muntanya i m’he sentit especialment bé. Són gairebé indescriptibles les sensacions que vaig sentir durant aquestes sortides i m’han fet recordar que la muntanya també forma part de mi des de la meva infantesa. Platja i muntanya; així és Alacant. 

Recordo que gairebé tots els caps de setmana, sinó feia molt fred, el meu germà i jo anàvem al Bec de l’Àguila o a la Serra d’Aitana o al Montcabrer i acampàvem. També recordo les meves excursions amb els Boy Scouts als raigs del Río Mundo i a molts altres llocs on realitzàvem llargues excursions de senderisme per la muntanya. En algun moment, gairebé sense adonar-me’n, vaig perdre aquest costum.

Doncs, tornem al tema que ens ocupa. A la muntanya vaig sentir que respirava aire pur a dojo; llibertat, després de tant de temps confinada i, més tard, fins i tot ara, usant la mascareta, que no et permet respirar a voluntat i guardant les distàncies... És a dir, prohibicions i més prohibicions que a la muntanya desapareixen i això ens ajuda a nivell psicològic. Per tant, m’he adonat que en la situació en què estem vivint, la muntanya constitueix l’últim i millor espai per gaudir de l’anhelada llibertat. A més, hi ha el fet afegit d’haver realitzat aquestes sortides a la muntanya en parella, perquè, últimament, gairebé mai teníem temps de fer gairebé res junts.

Com tots ja sabem el fet de sortir de casa, escapar-te uns dies per aclarir la teva ment, jo aviat ho faré, et fa tornar a la teva rutina com nou. No obstant això, incloure la muntanya a la teva escapada t’aportarà molts beneficis, ja que la teràpia a la muntanya, més enllà de ser una alternativa recomanable, és una opció viable per a combatre malalties, depressions, trastorns d’estrès posttraumàtic, etc. De manera que he decidit, sempre que pugui, reprendre les meves sortides a la muntanya.

Entre els beneficis que aporta anar a la muntanya es troben els següents: la natura ens ajuda a veure la vida amb positivitat i a no aclaparar-nos i, si a més, anem a realitzar senderisme reduirem els pensaments negatius i obsessius; a més, la teràpia a la muntanya fomenta la capacitat de resoldre problemes de manera creativa, ja que ens desconnecta de la tecnologia i ens torna a connectar amb la natura; l’aire pur ens neteja els pulmons; el sol disminueix la pressió arterial del nostre cos; i, finalment, la muntanya ens desestressa ja que ens fa viure molt més lentament que la ciutat.

Per tant, ja només em queda recomanar-vos que gaudiu de les muntanyes que ens envolten, perquè seran d’una gran ajuda a nivell psicològic per a tots especialment en aquests estranys moments que ens ha tocat viure. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT