PUBLICITAT

Acostumats al soroll infernal

El soroll excessiu, sobretot causat per vehicles que circulen a velocitats més enllà de la permesa o amb motors d’escapament lliure, és una altra de les problemàtiques que sembla irresoluble en aquest país. Les xarxes socials estan plenes de comentaris de persones que recorden que fa anys que existeix aquesta situació, sense que sembli que ningú s’interessi per fer res al respecte. Els que vivim al país des de fa anys, ens resignem a patir, dia sí i dia també, actituds incíviques dels conductors de vehicles, mentre que els que venen de fora no es cansen de preguntar si no hi ha ningú que intervingui per posar fi a aquesta disbauxa, tenint en compte que visiten el país per descansar i, per tant, no hi ha cosa més molesta que l’excés de soroll causat per simple caprici. 
Així és freqüent que fins i tot a hores intempestives de la nit puguis trobar-te amb el conductor de torn que fa proves amb el motor del seu vehicle com si fos l’amo de l’espai públic. La veritat és que malauradament qualsevol ciutadà pot trobar-se molt sovint casos d’aquest tipus cada dia. L’últim que jo mateix vaig poder contemplar –atònit– va succeir dimecres passat al voltant de dos quarts de dotze de la nit quan, pujant pel carrer Ciutat de Valls, un irresponsable va posar el seu vehicle a tota potència –i sembla que amb el motor trucat d’alguna manera– fent un soroll infernal que a ben segur va espantar molts veïns de la zona. 
Alguns motoristes són també molt aficionats a fer sonar els motors de les seves màquines, cosa contra la qual no tinc res en contra, però si ho volen fer s’haurien d’anar a zones allunyades dels nuclis urbans. Clar que, aleshores, la cosa no tindria cap gràcia perquè els faltaria el públic, al qual semblen tan aficionats aquests tipus de conductors. Només cal fer una passejadeta per l’avinguda Tarragona d’Andorra la Vella per adonar-se que algunes motocicletes de gran cilindrada circulen amb més habitualitat de la que seria desitjable com si estiguessin en un circuït de carreres. Què deuen pensar els soferts veïns d’aquesta zona quan veuen que no s’aplica cap tipus de solució dia rere dia, tot i les reiterades queixes? 
Alguns diran que no es pot posar un vigilant per impedir aquestes conductes en tots els indrets del país, cosa en la qual tenen tota la raó. Tot i així, el més lògic seria que sovintegessin més els controls, única manera d’anar erradicant progressivament les pràctiques que siguin més abusives. La pregunta que a ben segur es fa més d’un és si el nou Codi de Circulació suposarà  finalment algun canvi en aquesta qüestió. Per fi hi haurà algú que s’encarregarà de controlar la contaminació acústica a les carreteres i sobretot als nuclis urbans o tot seguirà com de costum? I és que, com sol passar, una cosa és la regulació i una altra la seva aplicació. La primera està clara, ja que es prohibeixen els vehicles que emetin pertorbacions electromagnètiques, sorolls, gasos i altres contaminants a la via pública. Pel que fa a la segona, s’haurà de veure si finalment hi ha avenços o tot queda igual com sempre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT