PUBLICITAT

L’estiu s’apropa

Ja som a les portes se Sant Joan, festivitat que marca l’inici de l’estiu «oficial». Ens trobem que no valen els paràmetres d’anys anteriors, i menys del 2020. Què pot passar aquest estiu del 2021? Quant a la climatologia, sembla que serà molt calorós. Més calor que un estiu normal dels darrers anys. La resposta fàcil al per què seria el canvi climàtic, però segur que hi ha moltes altres raons científiques. Alguns anys la calor arriba abans (per exemple ara, al juny) i l’estiu calorós també marxa abans. Ves a saber. 

D’altra banda, els economistes parlen de demanda embossada que, si es donen les condicions normatives, pot explotar aquest estiu, en forma de més moviment de viatges, estades i consum estiuenc. Un punt que crec que pot ajudar Andorra aquest estiu i la propera tardor són les ganes, sembla ser que ja constatades de gaudir de la natura. De la qual nosaltres gaudim d’una manera abundosa. Un gaudir que demana, una vegada arribat a Andorra, ben poca cosa, com és un mínim equipament i ganes de caminar. Ben poc cal per gaudir, durant uns dies, de les nostres increïbles muntanyes. 

A tal efecte, ja els darrers anys, els comuns s’han encarregat de millorar i ampliar sensiblement les rutes o camins comunals. Sense deixar a l’oblit la xarxa de refugis guardats, o no, que permeten recórrer tot el nostre país, gaudint dels llacs, pics i indrets singulars. Fins i tot s’ha de dir que el país ofereix també estades en hotels amb piscines, zones enjardinades, per a famílies que vulguin unes vacances similars a les de platja (famílies amb nens petits, per exemple). Però sense les aglomeracions, serveis justets i preus elevats. Les piscines de muntanya són una experiència inoblidable per la canalla. No vull deixar de banda, però, el turisme de botiga i compres. 

La  nostra oferta cobreix tot el ventall de possibilitats, tant de preus com de gamma. Són records de moltes famílies de fora, aquells estius a Andorra, on, a la nit, sense aire condicionat i només deixant alguna finestra oberta podien tots dormir de meravella.  És cert que hi ha més indrets al Pirineu, apart d’Andorra, és cert. Fins i tot persones o famílies que estiuegen a prop i que agafen un dia o dos per fer l’escapada a Andorra. 

Dels dos costats d’Andorra. Des de Foix, per exemple, fins a Puigcerdà hi ha alternatives d’esbarjo per a qualsevol tipus de turista, edat, pressupost, sols o en família, de caminar, anar en moto o en cotxe. Un comentari que algú em va fer, ja fa anys, i que em va impactar és que per «omplir» Andorra no cal milers de persones o l’arribada de molts centenars de cotxes. No. 150 cotxes del costat francès i 150 cotxes de l’altre costat, a la vegada un cap de setmana, ja ens omplen pàrquings, camins, botigues, restaurants, etc. És relativament fàcil «omplir» Andorra. Diuen els nostres hotelers que les reserves per juliol i agost van fantàsticament bé. Desitgem que això suposi la reobertura dels hotels encara tancats i la tornada a la normalitat. 

Un bon estiu ens farà tornar cap a la normalitat, amb una activitat estable i permanent en el temps. Parlar de canvis de model no és realista. Som i tenim el que tenim. Moltes bones i una mica pitjor en d’altres. Però el mon, i es constata més ara, va cap a fets diferencials, detalls engrescadors, el romànic, els museus, la típica restauració de muntanya. L’estiu s’apropa i hem d’estar preparats. 

La frase de la setmana és: Res que no pugui esperar. 

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT