PUBLICITAT

Dia de la Mare

El primer diumenge de maig, dia 2, és el Dia de la Mare. Un dia indubtablement molt especial per a gairebé totes les persones, ja que les nostres mares són el primer vincle que tenim amb la vida al néixer. Un vincle especial i incondicional que ens manté unides a elles per sempre més. Per això, aquest dia, tots els fills honoren les seves mares i és tradició fer-ho realitzant-les obsequis com a senyal d’afecte i d’amor, encara que no és necessari que siguin regals molt costosos, ja que només amb el fet de fer-los i de demostrar-les el nostre afecte amb molts petons i abraçades, les nostres mares tindran suficient i se sentiran molt contentes.

Les primeres celebracions dedicades a honrar la figura materna de la família daten de l’Antic Egipte, una civilització en la qual es retia homenatge a la deessa Isis, considerada la Gran deessa mare. Des d’allà, la celebració es va traslladar a Grècia i Roma. Mentre que els grecs enaltien a Rea, mare dels déus de l’Olimp (Zeus, Posidó, Hades i Hera), segons la mitologia grega; a Roma es rendia culte en el seu temple a Cibeles, també considerada per a ells la deessa mare. A més, en l’època de l’Imperi Romà es va establir una data fixa per felicitar a aquesta deessa el 15 de març, tot i que les ofrenes a Cibeles s’allargaven durant tres dies.
Amb l’arribada de la religió cristiana a Europa, la celebració del Dia de la Mare es va convertir en una festa per honrar la Mare de Déu, la mare de Jesucrist. La raó que se celebri en aquestes dates és que, al segle XVII, es va decidir que el quart diumenge de Pasqua havia de ser una data per honrar amb flors i altres ofrenes a l’Església en la qual cada persona havia estat batejada, és a dir, a la Església Mare.

El Dia de la Mare igual que succeeix amb el Dia del Pare, no se celebra a tots els països del món en la mateixa data, a causa de motius culturals i històrics. Això sí, la major part d’ells coincideixen en una dada: el dia per honrar i felicitar a les mares se celebra al maig. Aquesta elecció no és casual, ja que en aquest mes, ens trobem a la meitat de la primavera, i, per tant, aquest mes és considerat el mes dedicat a la Verge Maria, Mare de Déu, a més és un símbol del triomf de la vida, alguna cosa que també apareix associada al ressorgir de la natura en aquesta estació.

Ara, donaré als més petits de casa unes quantes idees per demostrar a les seves mares que les volen i que no es compren amb diners i que, a més, segur que a elles els agradaran: portar-les l’esmorzar al llit, un passeig en família, un sopar especial preparat a casa, un parell d’hores per a elles soles, jocs en família, una tarda de cinema... 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT