PUBLICITAT

Orgullós del meu país

Fa poc més d’un any ens vam trobar davant el repte més gran i més incert dels nostres temps. Com va succeir a moltes empreses, vaig haver de viure la mala experiència de comunicar als treballadors del negoci familiar l’aturada indefinida de l’activitat laboral, sense saber quan podríem recuperar-la. En aquell moment, el nostre Govern acabava de recomanar confinar-nos a casa per frenar la propagació d’un virus altament infecciós que va aturar les nostres vides. Va ser un pas dur perquè mentre ho deia tenia la sensació d’acomiadar-me d’ells sense una data prevista per retornar a la feina.
Per sort, i gràcies a la ràpida resposta de l’Executiu es van aplicar mesures per ajudar als treballadors i a les empreses per poder fer front a una aturada que es va allargar molt més del que al principi tots pensàvem. De sobte, vam canviar la seguretat de les nostres vides per un escenari incert on no sabíem com evolucionaria el món en els següents mesos.
El coronavirus ha comportat un seguit de situacions canviants de forma continuada de les que no hi havia precedents. En aquest context, dirigir un país pràcticament a les fosques és molt difícil. Cada pas que dones, ha d’estar pensat amb cura tenint en compte les possibles conseqüències que comportarà per a la població.
Al llarg d’aquesta pandèmia el Govern d’Andorra ha estat dia rere dia al costat dels ciutadans, emetent comunicats sobre l’estat del país i explicant les mesures en roda de premsa. Se’ns ha informat contínuament de la situació que estem vivint així com s’han enviat missatges de confiança en els moments més complicats. No s’hi val a dir que el Govern no ha estat al nostre costat, ans el contrari, ha demostrat estar-ho més que mai.
Andorra ha aplicat amb coherència les restriccions, de la mateixa forma que les està traient de forma esglaonada de les que alguns països del nostre voltant n’estan fent ressò. Malauradament, això no és suficient i encara avui la nostra economia està patint els estralls d’haver tingut una temporada d’hivern molt curta per la situació global.
Aquesta setmana ha tingut lloc la Cimera Iberoamericana que ha agrupat al nostre país empresaris i caps d’Estat d’arreu dels països llatins. Un luxe que pocs països poden gaudir i que ens permet estar orgullosos de la solidaritat que demostrem la societat andorrana.
En conclusió, crec fermament que la crítica sempre és bona, però ha d’estar fonamentada. Abans de fer crítica hem d’aixecar el cap i mirar al nostre entorn per valorar les coses amb perspectiva.
Països com França o Espanya a causa de la densitat de població encara pateixen restriccions més severes que les que tenim aquí a Andorra, i ho hem de valorar. El Govern d’Andorra no sempre ho ha fet bé, evidentment que hi ha hagut errors, però sincerament penso que han sigut mínims i que hem d’agrair la tasca que estan fent des del primer dia.
El Govern de coalició del que forma part Liberals d’Andorra està gestionant de forma admirable el país en la pitjor situació que mai ens haguéssim imaginat. Aquest Govern en els moments més complicats està posant solució als nostres problemes, donant resposta a les nostres preguntes.
Com deia Rossalynn Carter: «Un gran líder ens ha de portar on hem d’estar i no sempre coincidirà amb el lloc on volem anar». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT