PUBLICITAT

Parlem de família

Parlar de família  actualment és visualitzar la diversitat de famílies que existeixen més enllà del model judeocristià (pare i mare). 
Pot ser que la teva família sigui monoparental (un sol pare, una sola mare), homoparental (dos pares, dues mares), adoptiva, acollidora, reconstituïda (formada a partir de pares/mares amb fills d’unions anteriors) o d’un altre tipus. Sigui quina sigui, és el primer espai de desenvolupament del infant, l’espai on es jugaran els primers afectes i relacions i també els primers conflictes. 
Al món es produeixen cada dia casos d’infants que són separats dels seus pares. 
Per motius bèl·lics, per pobresa o per violència aquests nens i nenes no coneixeran les seves arrels, es desdibuixarà la seva biografia dificultant el seu desenvolupament en el sí de la família. 
Tots els infants tenen dret a conèixer els seus progenitors i rebre la seva atenció, si la família no pot fer-se’n càrrec és preferible buscar un entorn adequat i semblant que afavoreixi un espai on jugar, aprendre, despertar la curiositat, sentir-se segurs i sentir-se estimats per, més endavant, assegurar que es desenvolupen sans, física, mentalment i emocionalment.
COPSIA-Unicef Andorra

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT