PUBLICITAT

La labor de les fundacions

FRANCESC RODRIGUEZ // Historiador

Per diferents motius, que ara no venen al cas, durant les darreres setmanes he pogut conèixer de prop la labor que desenvolupen algunes fundacions, tant d'Andorra com de fora d'Andorra. No em refereixo a fundacions d'interès particular –que la legislació vigent no autoritza a crear a Andorra, però sí en altres llocs– sinó a entitats que han estat constituïdes sota la premissa de l'interès general.

Encara que l'abast de les activitats de les fundacions d'interès públic i els seus objectius poden ser molt diversos, tot i portar un especial reconeixement a les que dediquen bàsicament els seus esforços a la millora de les condicions de vida de les persones més desafavorides, sempre m'ha semblat lloable i interessant la feina desenvolupada per aquelles que fan de la transmissió i la promoció del coneixement, en un sentit ampli, el seu objectiu principal.

I no em refereixo, com bé es pot entendre, a les que –encara que sobre el paper sempre sigui de forma desinteressada– com a objectiu primer utilitzen l'entitat per a altres finalitats, no forçosament lligades a l'obtenció d'un benefici material, com la consecució de prestigi o de notorietat, que també n'hi ha.

El meu convenciment profund que l'educació, entesa també en un sentit ampli, és a la base de la convivència i de la millora de les relacions humanes, fa que em sembli altament positiva la tasca que, de forma oberta, porta la majoria d'aquestes entitats a proposar a la societat i a l'individu fons artístics remarcables, realitats culturals i humanes passades o diferents, o el suport per assolir un millor creixement personal mitjançant l'estudi o el treball. A més de la transmissió de coneixements –en plural–, la seva actuació també significa un enriquiment intel·lectual col·lectiu, lligat a una manera d'entendre la realitat social i les relacions interpersonals.

I tota aquesta feina cal que sigui reconeguda –que penso que, en general, ho és–, justament valorada, i cal que rebi el nostre suport explícit.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT