PUBLICITAT

L’aigua és un dret, no un privilegi

L’article 24 de la Convenció sobre els Drets de l’Infant diu que tots els nens i nenes tenen dret a la millor atenció sanitària possible, a tenir aigua potable per beure, a aliments nutritius i a un medi ambient sa i net on puguin viure. El 22 de març, Dia Mundial de l’Aigua, ens recorda que actualment 1.420 milions de persones (de les quals 450 milions són infants) no tenen aigua suficient per a atendre les seves necessitats diàries. 

L’ús inadequat de l’aigua, la contaminació dels subministraments durant les últimes dècades, i els efectes del canvi climàtic (alteracions en els patrons de pluja, que han generat sequeres i inundacions i augmentat els fenòmens meteorològics extrems) han provocat una crisi hídrica sense precedents. Les conseqüències de la manca d’aigua comporta desplaçaments de comunitats, malnutrició, violència, malalties, i treball infantil.

En alguns llocs del món no hi ha ni una gota d’aigua apta pel consum i les pastilles potabilitzadores són l’única oportunitat per a beure aigua potable per a infants i famílies senceres. Estem davant una crisi de l’aigua i la vida i el futur dels infants està en perill. L’accés a l’aigua no és un privilegi, és un dret! Treballem perquè sigui respectat arreu del món. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT