PUBLICITAT

Dia mundial del teatre

El proper diumenge 28 de març és el dia mundial del teatre i a Andorra, enguany, serà la Jove Companyia Nacional d’Andorra qui organitzarà dues activitats teatrals per tal de celebrar-ho. Les activitats tindran lloc el dissabte 27 i el diumenge 28 de març.
El dissabte 27 de març es representarà l’obra teatral La tercera onada, muntatge escènic creat per la mateixa Jocand (Jove Companyia Nacional d’Andorra), ja estrenat el dissabte 12 de setembre del 2020 al Teatre de Les Fontetes de La Massana. La representació, programada pel Comú d’Escaldes-Engordany, tindrà lloc a les 19:30 h a la Sala Prat del Roure, d’Escaldes-Engordany. Després de la funció hi haurà un col·loqui amb la Jove Companyia.
Es tracta d’un drama que constitueix una versió feta a partir de diferents creacions artístiques: el text teatral La Ola d’Ignacio Amestoy, la novel·la The Wave de Morton Rhue i la pel·lícula Die Welle de Dennis Gansel.
La trama de la peça és la següent: un exercici de classe que s’ha de fer en un institut es converteix en un experiment sobre la naturalesa de l’ésser humà i sobre les facilitats que aquest posseeix per repetir errors històrics gairebé sense adonar-se’n.
El professor Jones ensenya història en un institut, i davant la incredulitat dels seus alumnes al escoltar les seves explicacions sobre els fets que van determinar el sorgiment del nazisme i el seu desconeixement del poder que aquest exercia sobre el poble alemany, decideix dur a terme un experiment pràctic: la tercera onada.
Un exercici de classe que en la seva execució s’escapa de les mans dels alumnes, dels pares i dels professors i que, finalment, s’acabarà convertint en un moviment difícil d’aturar.
La trama, doncs està basada en un fet real, convertit en novel·la, el qual després va ser portat al cinema i, més tard, va tenir diferents adaptacions teatrals i musicals.
D’altra banda, el diumenge 28 de març, se celebrarà la Primera edició del certamen de microteatre: Combat de dramaturgs, a les 12:00 h, a la Sala La Closeta de la Massana. Creada per la Jocand, secció juvenil de  l’ENA (Escena Nacional de Andorra), aquesta proposta neix amb la voluntat de seguir donant visibilitat al ofici teatral i donar suport als joves artistes creadors (16 a 21 anys), en aquesta ocasió en el terreny de l’escriptura dramàtica.
El jurat estarà compost per tres professionals de les arts escèniques del país i seleccionarà les quatre obres finalistes que accediran al Combat final. La representació serà oberta al públic en format de ‘combat’ i seran els espectadors els que decidiran quina és l’obra guanyadora. L’autor de l’obra guanyadora podrà formar part de l’equip artístic de la Jove Companyia Nacional d’Andorra, i la seva obra serà publicada al web de la revista Portella. A més, els quatre autors finalistes rebran un diploma i un lot de textos teatrals.
Una oportunitat més per gaudir amb el teatre.​ 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT