PUBLICITAT

I, malgrat tot, el Carnaval continua

Enguany el Carnestoltes encara que diferent s’ha mantingut gairebé a totes les parròquies d’Andorra, encara que algunes van optar per fer un concurs de disfresses a les xarxes socials. En el meu cas vaig assistir dissabte al matí a la representació de la Dansa de l’Ossa una adaptació del Ball de l’Ossa realitzada per l’Esbart Sant Romà a Encamp i, com cada any, Dilluns de Carnestoltes a la d’Els contrabandistes a la parròquia d’Ordino.

Pel que fa a la Dansa de l’Ossa, encara que amb menys gent de la qual hagués cabut sense restriccions, la sala estava plena i es van esgotar les entrades. Abans d’assistir a l’espectacle, el qual em va agradar molt, vaig anar a veure l’exposició sobre el Carnaval d’Encamp, el qual, segons s’afirma, és immortal. Hi havia fotografies, pantalles audiovisuals, la taula dels jutges de la representació d’Els Contrabandistes, però el més important, a dalt de el tot, penjat del sostre, a sobre de la palla i les dalles per segar dels dallaires estava penjat Sa Majestat Carnestoltes, presidint des de dalt la festa. 

Després de l’espectacle vam poder veure un vídeo sobre el Carnestoltes que en moltes ocasions em va fer riure molt i és que d’això tracta aquesta festa: de oblidar-se de les penes i tristeses i gaudir durant uns dies de llibertat per poder fer el que vulguis. En aquest cas, aquest any és diferent, però segur que tornarem a tenir un Carnaval que compleixi amb la frase: «Per Carnaval tot s’hi val!».

A Ordino, vaig riure molt amb la paròdia d’«Els contrabandistes», però vaig trobar a faltar a molts dels artistes amateurs que acostumaven a participar en aquesta representació, especialment, als dos jutges que m’encantava la actuació que feien.
Les jutgesses que van participar enguany per primera vegada van parodiar sobretot diferents aspectes de la pandèmia, per exemple, l’ús de tests d’antígens per detectar si estàs malalt de la Covid-19. També es va fer una sàtira sobre l’arribada de Youtubers buscant pagar menys impostos, i de molts altres aspectes de l’actualitat a la parròquia d’Ordino i de tota Andorra. Finalment, després de molts intents de escapolir-se de l’autoritat, els contrabandistes van ser condemnats a ballar el contrapàs.
A més, aprofitant que Sant Valentí era el diumenge 14, després d’assistir a la representació d’Els contrabandistes hem anat a dinar una calçotada a Pal a la Borda Poblet acompanyada d’un aperitiu, un graellada de carn i les postres, sense oblidar-nos mai d’un bon vi negre que fa que entre molt millor. Tot estava molt ric. De manera que hem tingut un dia molt complet.

Bé, només em queda dir que espero que el proper any puguem tots gaudir del Carnaval en tot el seu esplendor i no amagats, mai millor dit, a sota d’una màscara. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT