PUBLICITAT

Els joves no ens aturem

Diuen que una de les característiques del jovent és la ràpida adaptació a les circumstàncies. Aquella conveniència que els més joves guarden dins la seva motxilla d’experiències que els convertiran d’adolescents cap a adults. Així, la pandèmia ens ha convidat a explorar noves formes de relacionar-nos personalment. Tothom entén les trobades familiars amb videotrucades i missatges d’ànim dels éssers estimats. De la mateixa forma, la Covid-19 ens ha interpel·lat per connectar professionalment a distància però amb el repte d’aconseguir tots els objectius marcats.  

En aquest context, els Joves Liberals d’Andorra ens hem adaptat a la ‘nova normalitat’ amb la convicció que les noves xarxes són una eina productiva per assolir els nostres objectius.

El passat mes d’octubre es va donar tret de sortida a la Proposta d’Acord de Joventut que trametrem als grups parlamentaris del Consell General. Des de llavors les seccions joves de tots els partits del país, inclòs SDP que no té representació parlamentària, ens hem reunit de forma telemàtica seguint les indicacions de les autoritats sanitàries de reduir al màxim les interaccions socials.
En aquest encàrrec, vam defensar les propostes que Liberals d’Andorra preveia en el seu programa electoral l’any 2019, així com els objectius del pla d’acció ‘Horitzó 23’. En el marc d’aquestes trobades, vam tenir l’oportunitat d’intercanviar postures amb l’Executiu representat pel ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy. Un ministeri clau en les polítiques de joventut, que darrerament ha emprès el ‘Programa d’Impuls per a l’Emancipació dels Joves’, d’entre els 22 i els 30 anys. Aquesta és una proposta del programa electoral de Liberals que gràcies a formar part d’un govern de coalició s’ha dut a terme.

D’altra banda, les relacions internacionals no s’han aturat amb la interacció digital, ans el contrari. Des de Joves L’A hem treballat conjuntament amb diferents organitzacions liberals d’àmbit europeu per acollir al nostre país l’esdeveniment ‘Young Changemaker Academy’, previst per a la tardor del 2021, i organitzat per la Joventut Liberal Europea (LYMEC), si la situació sanitària ho permet. Així mateix, vam prendre part de l’elecció de la nova executiva de la Federació Internacional de les Joventuts Liberals (IFLRY), aprofitant per crear noves sinergies tant amb la flamant executiva, com amb d’altres organitzacions internacionals com Young Democrats (Estats Units d’Amèrica) i Jungle Liberale (Alemanya).

Un procés que ens ha seguit enriquint són els debats interns de Joves Liberals. Unes xerrades de dinàmica i oratòria que, adaptada de forma telemàtica per la nova circumstància social, ens han permès intercanviar visions sobre l’actualitat política. D’aquests col·loquis neixen propostes que es porten a l’Executiva del partit, on sempre són ben rebudes i escoltades.

Ens espera un 2021 ple de reptes, d’esdeveniments i debats. En un nou any que ha de portar la renovació dels càrrecs de Joves Liberals d’Andorra, estic segur que l’esperit crític i l’ànim de treballar per portar joventut a la política seguiran sent el nostre leitmotiv.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT