PUBLICITAT

I ara què

Havent-se acabat les festes, ens encarrilem, clarament ja, pel camí del nou any 202. Ja tenim a sobre el 17 de gener, Sant Antoni Abad, amb la corresponent escudella. Aquest any 2021 cau aquesta festa en diumenge, per la qual cosa, esperem una bona participació ciutadana.
 El fet de fer-se a l’exterior, segurament ajudarà. Hem començat l’estació hivernal amb un fred, segons algunes opinions, més fort que altres anys. I amb neu, però sense massa alegria. 
En definitiva, serà un dia de Sant Antoni i una escudella com cal. És el que toca. També correspon a la setmana dels barbuts, dita com la més feda de l’any. Però avui tothom porta barba, no com abans que era un senyal distintiu d’arribada a certa edat, i, en conseqüència, una aparença de persona madura i amb seny. Serà que ara, els joves, amb barba, de ben segur, gaudeixen també de maduresa i seny.
Ja els dies comencen a ser, poc a poc, més llargs. Les hores de sol, fins que, al març, en un dia, es guany una hora de sol. El que pot fer la tecnologia!.
Les vacunacions, ja començades a altres països, i a punt aquí. Fins i tot, a fora, ja posant la segona dosí!. El temps passa volant. D’aquí a poc ens hauran de dir per quant temps tenim la immunitat, perquè, les vacunes, quasi totes, tenen una certa durada, i, quan arriba el límit, s’ha de fer el recordatori, una mena de mini post vacunació. En uns mesos posteriors.
 Per sort ja tenim a Andorra, fa dies, els kits d’auto test del virus, amb la petita pantalla que, en pocs minuts ens pot dir si som positius o no, i podem fer el test, tranquil·lament, a casa.
Per exemple, per l’escudella de Sant Antoni Abad, el 17 de gener. A mi, personalment, el que més m’agrada de l’escudella, quan està ben feta, és la pilota de carn. Desprès, és clar, les dues botifarres, la negra i la blanca. Acompanyant la vianda amb bon vi en porró. Després, coca i moscatell, també en porronet. 
Ah! I, al mateix temps, gaudint de la companya de dos o tres amics, que, moltes vegades, et trobes, per casualitat, a la cua, amb el bol i la cullera, com tu.
Tornant a les vacunes, un detall, pot ser anecdòtic, és, pels que ja s’han vacunat de la grip aquest any, com jo: heu vist la mida de la xeringa de la vacuna contra el virus?. La xeringa de la vacuna de la grip era com de joguina en comparació. 
Els que som una mica caguetes per a aquestes coses, haurem de fer un esforç, informant a l’infermer/ra  que ens toqui, de la nostra escassa valentia en front de la xeringa de la vacuna antivirus. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT