PUBLICITAT

La caixa dels desitjos

quan penso en el que hem viscut durant el 2020 em sembla que aquest any que aviat acabarà ha estat força complicat. El maleït coronavirus ens ha posat en tensió i més enllà de la salut física, ha posat també en perill la nostra salut mental. Davant d’aquesta situació sembla impossible ser optimistes. Però, jo sempre procuro ser-ho i en la meva acadèmia intento que els meus alumnes també ho siguin, per tal d’aconseguir-ho, entre altres coses, tinc la meva capseta d’agraïment, en la qual els meus alumnes guarden escrites en un paper les coses per les quals estan agraïts. Ara, davant aquesta delicada situació he afegit una altra caixa per als bons desitjos per al 2021 la qual ja comença també a estar plena de pensaments molt bonics.

La idea em va venir fa unes setmanes quan rellegia alguns dels escrits de la caixeta i m’emocionava davant les coses tan senzilles per les quals els nens estaven agraïts. Els adults, normalment, som molt més complicats.

Doncs, com us anava dient, és bo tenir pensaments positius i per inculcar als nens aquesta manera d’enfrontar la vida cal mostrar-los que tot i que els problemes i les preocupacions facin enfosquir el nostre dia a dia, cal que siguem capaços d’albirar aquests petits punts de llum que es produeixen al nostre voltant.

Per aconseguir això, cal que reflexionem i ens adonem que deixant de banda el dolent, també hi ha coses boniques com, per exemple, un regal, una trucada inesperada d’un ésser estimat, una abraçada, el reconeixement a una tasca ben feta... I aquests moments bons, encara que siguin pocs, són els que ens carreguen d’energia i optimisme per seguir el nostre destí.
Però, de vegades, és complicat que els més petits reconeguin ells sols sense nostra ajuda aquests pensaments positius, sobretot quan arriben a sentir-se desbordats i tristos, per això el millor perquè siguin capaços de recordar-ho és que els deixin escrits. I aquí és on encaixa la nostra caixa dels bons desitjos per al 2021.

La mecànica d’aquest petit joc o estratègia és molt senzilla i també els pares poden realitzar-lo amb els seus fills a casa. Per descomptat jo sempre participo. Només es tracta d’escriure en petits papers alguns missatges positius als quals puguem acudir per reconfortar-nos sempre que estiguem desmoralitzats o sentim que les preocupacions estan guanyant al nostre optimisme. Només es tracta que aprenguem a apreciar aquestes petites grans coses, gairebé sempre immaterials, que ens envolten i que ens fan molt feliços.

Els missatges que es fiquin en la caixa poden ser de diferents tipus: propòsits, metes o bons desitjos de cara a l’any nou 2021. Inclús, es pot ficar alguna petita fotografia en què es pugui veure un moment especial per a nosaltres: la celebració d’un aniversari, les últimes vacances,... L’objectiu és que sempre que necessitem una mica d’optimisme, llegim algun d’aquests missatges. D’aquesta manera, ajudarem a la nostra ment a centrar-se en les coses positives en lloc d’en les dolentes i tindrem una gran teràpia per recuperar la nostra energia i positivitat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT