PUBLICITAT

Salutació de Nadal

  • En qualsevol circumstància cal fer un esforç conjunt, comú si es vol avançar
JOSEP
Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

Tinc l'honor, com a síndic general, d'escriure en aquesta tribuna per felicitar les festes i desitjar el millor per al nou any a tots els ciutadans i ciutadanes d'Andorra. Just davant nostre s'obren uns dies festius, animats i plens d'agitació, que ens encaren a les incògnites del nou any.

A punt d'acabar el 2010, probablement tots estem d'acord en què tot i els moments bons, que sempre n'hi ha, també ens ha portat preocupacions i inquietuds. El terme crisi ha esdevingut quotidià i ha obligat, pràcticament sense excepció, a replantejar moltes de les coses que semblava que havien de ser permanents. Per sobre dels nostres projectes i activitats s'ha anat estenent la preocupació sobre els efectes d'aquesta crisi, amb el problema de no haver arribat a definir unes alternatives prou sòlides a un model econòmic que s'ha revelat més fràgil del que es deia.

Se'ns presenta així una situació en la que hem d'identificar els nostres camins per superar aquestes etapes, alhora que hem de ser vigilants per no renunciar als drets que han costat tant a la humanitat d'aconseguir. Tota la ciutadania, inclosa la classe política, que de fet està formada per persones a qui el ciutadà ha delegat el seu voler per un temps, esdevé responsable per procurar que tothom tingui l'oportunitat de viure, com a mínim, en plenitud de drets.

Aquest és un principi al voltant del qual és possible organitzar-se de manera constructiva i positiva, posant l'ésser humà en el centre del debat i de l'objectiu dels nostres actes. A la justícia social, a l'equitat, a l'assoliment dels drets humans i a la prosperitat difícilment s'hi pot arribar a no ser mitjançant de valors com la solidaritat, un dels més recordats en la nostra tradició per aquestes dates, com a valor universal imprescindible per a una bona convivència perquè ens obre els horitzons als altres.

EN QUALSEVOL circumstància ?molt més quan els temps són difícils? cal fer un esforç conjunt, comú si es vol avançar. Esforç comú de reflexió, d'anàlisi, de decisió i de posada en pràctica de qualsevol projecte de país. Tenim les possibilitats de fer-ho, disposem de les capacitats per avançar, dels recursos per treballar per a un país millor per a totes les persones que hi vivim. Aquest any que s'apropa pot ser el pretext, l'ocasió per què, si de veritat ho volem, posem les bases necessàries per intentar fer-ho possible.

Molt bones festes a tothom. H

Síndic general



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT