PUBLICITAT

No només cal fer exercici físic

Molts de nosaltres solem anar al gimnàs per entrenar el nostre cos o preocupar-nos molt per ell i pel nostre estat de salut físic, però solem descuidar el nostre estat de salut mental, perquè cal saber que també és molt important entrenar la nostra ment per poder viure en un estat complet d’harmonia i satisfacció amb nosaltres mateixos.

Només es tracta de fer exercicis de gimnàstica cerebral que consisteixen en sotmetre al nostre cervell a experiències noves combinant els diferents sentits per tal d’estimular les connexions entre les diferents regions del cervell. Tots aquests exercicis milloren la memòria i retarden els efectes de l’envelliment mental. El millor de tot és que és molt fàcil entrenar el nostre cervell i, fins i tot, heu de saber que no necessitem ni tan sols trencar la nostra rutina diària ja que amb uns petits canvis en ella aconseguirem mantenir el nostre cervell en forma.

Us vaig a donar alguns exemples. El primer que podem fer per entrenar el nostre cervell és obrir la pasta i raspallar-nos les dents amb la mà contrària a la nostra dominant. Aquest simple gest augmentarà la nostra creativitat, a més de proporcionar-nos molts altres beneficis cognitius.

Altra proposta és tancar els ulls mentre ens dutxem. Això farà que notem moltes més sensacions amb les mans que resulten invisibles a l’ull humà i que enviem missatges al nostre cervell. Així, podem cercar i obrir l’aixeta amb els ulls tancats, i dutxar-nos sense obrir els ulls.

Una altra opció és alternar la nostra rutina matinal, les nostres ments agraeixen la novetat ja que augmenta l’activitat cerebral en diferents àrees del cervell. Així, per exemple, podem agafar una ruta diferent per anar a la feina, canviar l’ordre de les nostres tasques, escoltar la ràdio en comptes de veure la televisió, etc., hi ha moltes formes senzilles de donar-li una mica de novetat al nostre matí.

També podem donar-li literalment la volta a les coses que tenim a casa. Així, podem girar les fotos, els imants de la nevera o el rellotge de paret. Al mirar aquestes coses de l’inrevés el nostre cervell començarà a actuar intentant interpretar la forma i els colors de la imatge, per tal d’esbrinar què és.

I si ens canviem de lloc a la taula. Una cosa tan senzilla com canviar el lloc ens ajuda a exercitar la nostra ment ja que observarem el menjador des d’una altra perspectiva i així proporcionarem activitat al nostre cervell.

Aquestes són només algunes idees que jo mateixa he provat de portar a la pràctica i em van molt bé. Vosaltres podeu ser més creatius, cercar altres i aplicar-les a la vostra vida diària. El vostre cervell us ho agrairà.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT