PUBLICITAT

Orgullosa de ser ordinenca

La Vall d’Ordino ha estat declarada reserva de la Biosfera, després de presentar la candidatura a la Unesco el setembre del 2019. És la primera candidatura andorrana a formar part de la llista de la Unesco. El nom de la nostra parròquia ha estat pronunciat en la 32a sessió del Consell Internacional de coordinació del Programa sobre l’Home i la Biosfera (MAB), a París.
Després d’aquesta declaració voldria assenyalar que hem estat la ciutadania, els actors del territori, que hem conservat les tradicions, el patrimoni cultural i natural d’Ordino.
A totes les ordinenques i ordinencs se’ns ha reconegut tot el procés de la gestió sostenible del nostre territori, i la participació ciutadana ha estat la clau de l’èxit d’aquest projecte. En la nostra parròquia s’ha valorat la gestió sostenible des de tots els àmbits, no només pel que fa a les reserves naturals, sinó també en la conservació del patrimoni i les activitats econòmiques que es puguin derivar del desenvolupament sostenible del territori. I la gestió òptima de les institucions.
Esdevenir membres de la Xarxa Mundial de Reserves de la Biosfera és una gran notícia, un gran dia, i un gran orgull per Ordino, perquè hem estat capaços de conservar el patrimoni que hem heretat de generacions anteriors.
La visibilitat mundial i la marca de qualitat que dona aquest estatut ens ha d’obligar, més que mai, a mantenir la gestió sostenible de la parròquia i posar tots els esforços perquè la nostra Vall continuï mereixent aquest segell tan preuat.
Des que es va començar a promoure la candidatura ha estat un treball laboriós, s’ha trigat més de tres anys a esdevenir Reserva de la Biosfera per la Unesco. Un dels aspectes més valorats per aquest reconeixement ha estat la participació ciutadana. Ara cal continuar el full de ruta per equilibrar el patrimoni natural i l’economia, marcar prioritats, en l’agricultura, en la ramaderia... tot plegat per conservar la biodiversitat, fer una gestió sostenible dels recursos. El turisme també és important, perquè s’ha de consolidar el nostre model turístic sostenible, tot promovent la singularitat mediambiental i cultural.
Com a consellera del comú encarregada del comerç considero important que puguem mantenir un teixit comercial dinàmic, proper i sostenible. Hem de mantenir l’equilibri entre la ciutadania, el patrimoni cultural i l’activitat econòmica de la parròquia
Ordino ha arribat a ser Reserva de la Biosfera per la conservació del medi natural i la compatibilitat amb el desenvolupament i la prosperitat. I aquesta ha de ser la nostra identitat: preservar el benestar de les persones.
A partir d’ara ens toca seguir treballant colze a colze amb tots els sectors implicats, fent Comú. 

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT