PUBLICITAT

La importància de quantificar

Per què és important mesurar, quantificar? Aquesta pregunta ens la fan moltes vegades sempre que demanem indicadors sobre temes d’infància (en el cas nostre però també útil per a qualsevol altre col·lectiu o situació) o volem saber quan s’inverteix en programes a benefici dels infants i adolescents. La resposta és una màxima que vaig descobrir al Centre de Recerca d’Unicef, Innocenti, que diu «per millorar una cosa, primer cal mesurar-la» i tenen tota la raó. 

Quantificar, mesurar, calcular... Ens permet saber quina és la situació de la infància en aquell moment concret, poder saber quina és la tendència (en el cas que aquest exercici de mesurar ja s’hagi anat repetint periòdicament) i avançar-nos prenent mesures si així convingués. Si un indicador millora pot representar que les mesures preses van pel bon camí, però si pel contrari, empitjora ens pot ajudar a prevenir i preveure programes que facin canviar la tendència.

Si els indicadors els combinem amb la inversió en infància, el resultat ens permetrà saber si els programes que s’estan duent a terme són els necessaris o cal modificar-los. En èpoques on els recursos són limitats, invertir en allò més necessari és cabdal.
I aquest és un dels objectius de l’Observatori de la Infància que des d’Unicef presentem avui. 

Ara més que mai, cal quantificar per invertir on més falta faci i la infància s’ho mereix.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT