PUBLICITAT

La salut mental dels infants i joves, la nostra prioritat

Entre el 10 i el 20% de tots els infants del món experimenta algun problema relacionat amb la salut mental. Gairebé la meitat dels nens i nenes amb problemes de salut mental els desenvolupa abans dels 14 anys i el suïcidi ja és la segona causa de mortalitat entre joves d’entre 15 i 29 anys. El confinament i la situació actual relacionada amb la pandèmia de la Covid-19 ha accelerat i empitjorat una situació  que ja veníem arrastrant d’anys anteriors.
El suport dirigit a protegir o promocionar el benestar psicosocial i/o prevenir o tractar les condicions de salut mental a infants i joves ha estat l’objectiu que el «Col.legi Oficial de Psicòlegs d’Andorra» i Unicef Andorra s’han proposat assolir en un treball conjunt que s’ha iniciat el passat 28 de setembre, amb la signatura d’un conveni.
Aquest acord implica l’edició de vídeos d’educació emocional, la realització de xerrades a joves, famílies i professionals i una guia didàctica amb tot el contingut treballat durant el curs 2020-2021. Els temes que s’hi tractaran aniran des d’hàbits saludables a gestió emocional del dol passat per l’educació emocional o la prevenció del maltractament infantil.
Tot i que el conveni s’ha signat aquest més de setembre, ja en els mesos del confinament, les dues entitats vam treballar juntes en l’edició d’unes càpsules informatives per a infants i joves, compartides des del nostre canal de YouTube. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT