PUBLICITAT

Andbank dona suport al projecte DIAMAV de la Fundación FERO per a la investigació contra el càncer de còl

• El projecte DIAMAV està liderat pel Dr. Josep Tabernero, director del *VHIO, i a l’equip col·laboren també tres reconeguts investigadors.

• El programa és un dels més avançats d’Espanya i analitza més de 20 tipologies de tumors, dels quals el colorectal és un dels més freqüents.

• Andbank col·labora des de fa diversos anys amb la Fundación FERO com a part del seu programa de Responsabilitat Social Corporativa (RSC).

Escaldes-Engordany, 30 de setembre de 2020.

 

Andbank col·labora amb el Programa de Diagnóstico Molecular Avanzado (DIAMAV) impulsat pel VHIO (Vall d’Hebron Institut d’Oncologia) i la Fundación *FERO, el qual permet oferir noves opcions terapèutiques a pacients amb càncer, inclús en fase de metàstasi.

DIAMAV és un dels programes de diagnòstic molecular avançat més grans d’Espanya, i se centra en integrar diferents plataformes tecnològiques per personalitzar el diagnòstic i el tractament de diferents tipus de càncer, inclosa l’exploració mitjançant la innovadora biòpsia líquida.

Actualment, el DIAMAV analitza més de deu tipologies de tumor diferents, dels quals el colorectal és un dels més freqüents, juntament amb el de pulmó i el de mama, i que es diagnostica més sovint tant en els homes com en les dones. L’any 2019 el càncer colorectal va ser el més diagnosticat a Espanya en tots dos sexes.

De cara al 2020, l’equip d’investigadors del VHIO té previst poder incorporar més tipus tumorals com el de pròstata o de fetge, entre d’altres, per ampliar les possibilitats terapèutiques dels pacients afectats per aquests tipus de càncers. Cal recordar que, segons la Sociedad Española de Oncología Médica (*SEOM), el nombre de nous casos de càncer diagnosticats a Espanya al 2020 arribarà als 277.394 casos.

L’any passat, el programa va analitzar més de 2.500 mostres de més de 1.200 pacients, i ha permès que prop del 12% hagin pogut accedir a noves opcions terapèutiques contra el càncer –assajos clínics majoritàriament de fase 1– que d’una altra manera no haurien tingut.

El projecte està liderat pel Dr. Josep Tabernero, director del *VHIO i cap del Departament d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Vall d’Hebron, la Dra. Ana Vivancos, cap del Grupo de Genómica del Cáncer, el Dr. Paolo G. Nuciforo, cap del Grupo de Oncología Molecular i el Dr. Rodrigo Dienstmann, cap del Grupo de Oncology Data Science (ODYSSEY).

En paraules del Dr. Tabernero «aquest programa permetrà que més pacients puguin accedir a noves opcions terapèutiques mitjançant assajos clínics, que segurament sense ell no haurien pogut fer». Així mateix, ha comentat que «la intenció d’aquest programa també és oferir un tractament més eficaç sobre el tumor i que sigui menys agressiu per al pacient».

Des de fa diversos anys, Andbank col·labora amb la Fundación *FERO, com a part del seu programa de responsabilitat social corporativa. «La lluita contra el càncer constitueix un element central de la responsabilitat social corporativa de l’entitat, i contribuïm a través d’accions com aquesta a fer-ho possible», ha manifestat Ricard Tubau, *CEO del Grup *Andbank, que ha afegit, «per aquest motiu, volem donar suport a la gran tasca que està duent a terme el Dr. Tabernero i el seu equip en el desenvolupament d’aquest programa d’investigació».

Andbank ha contribuït a la investigació i el tractament d’aquesta malaltia a través d’una sèrie d’iniciatives en el últims anys. Des de fa més de set anys, l’entitat col·labora amb la Fundación *FERO en diverses activitats i programes per donar suport a les accions d’investigació i estudi de la malaltia. A més, *Andbank és soci fundador del *Pediatric *Cancer *Center Barcelona, promogut per l’Hospital Sant Joan de Déu, que aspira a convertir-se en un dels centres d’oncologia pediàtrica més grans d’Europa, i també col·labora amb l’organització Cris Contra el Cáncer.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT