PUBLICITAT

L’únic futur

La Nova Andorra passa per un canvi real sense precedents per reduir la nostra empremta ecològica. Insisteixo (i insistiré): som un petit país d’alçada envoltat de natura. Formem part d’ella, i això, amics, és al nostre ADN. És allò que ens fa diferents. Allò que hem de cuidar i potenciar. 

La implicació del jovent en la lluita del canvi climàtic no és només una constatació: és una questió estratègica. I és el nostre deure com a joves sentar les bases del futur que volem. Per això, les darreres setmanes, com no podia ser de cap altra manera, ens hem reunit amb representants dels moviments contra la crisi climàtica amb base a Andorra, com els Fridays For Future i Rebel·lió o Extinció Youth Andorra. L’objectiu: parlar de la implicació de la joventut en la formulació de la política mediambiental. 

Com ja sabeu, el reflex al nostre país de la implicació dels joves en política mediambiental ha estat l’Acord de Reconeixement de la Crisi Climàtica i de Declaració de l’Estat d’Emergència Climàtica i Ecològica, aquest 2020. Des del PS no només donem suport a totes les propostes, sinó que considerem que els objectius que s’han plantejat poden ser complementats amb d’altres mesures.
Defensem la prevalença de la protecció ambiental, l’ús sostenible, conservació i restauració del patrimoni natural i la biodiversitat perquè les futures generacions en puguin gaudir, de la mateixa manera que nosaltres ho fem, del nostre entorn. I per aixó hem de promoure la conscienciació de la necessitat de protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic dins del col·lectiu jove, incentivar noves formes de transport més sostenibles i promocionar l’emprenedoria i els nous projectes empresarials perquè apostin per la sostenibilitat mediambiental com a pilar productiu són alguns dels objectius que compartim i defensem des de la Joventut Socialdemòcrata d’Andorra. Però també ho són incloure l’educació ambiental en els plans docents i pedagògics, incentivar el reciclatge en centres escolars, de treball i en l’àmbit domèstic i apostar per noves tecnologies més sostenibles.

Garantir que Andorra serà un territori sense instal·lacions aeroportuàries, fomentar les tradicions agrícoles-ramaderes com a garants de la preservació del paisatge i la biodiversitat del medi a Andorra i prioritzar l’ús del transport públic col·lectiu i el transport compartit respecte al vehicle privat mitjançant el foment del transport públic intermodal són tres de les mesures que proposem a Les Nostres Decisions, i que volem incloure a una Proposta d’Acord de Joventut aprovada pel Consell General, amb les aportacions del conjunt d’actors juvenils, polítics i socials

Companyes i companys: una crisi és també una oportunitat per repensar i repensar-nos. És l’oportunitat d’afrontar nous debats, bàsics i estructurals per construir la Nova Andorra. I l’’ecologisme no és una opció: és l’únic camí. 

No esperem més, perquè serem sostenibles o no serem. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT