PUBLICITAT

Consells d’Infants 2020: la participació infantil no s’atura

La Convenció sobre els Drets de l’Infant és una plataforma comuna que recull drets civils, polítics, econòmics, socials i culturals fonamentals, acordats universalment.

Els Drets dels Infants converteixen les bones intencions de molts adults en compromisos jurídicament vinculants perquè hem de descartar que els infants poden prosperar avui en dia només amb bons propòsits.

Aquests drets, que són un subconjunt especial dels Drets Humans, permet als infants ser ciutadans responsables, capaços de generar un canvi positiu i perdurable per a ells i elles, per les seves comunitats i pel medi ambient.

L’enfocament basat en aquests drets inclou la participació infantil, és a dir, es considera als infants i joves participants actius en el procés de prestació de serveis als infants que ho necessiten, en lloc de receptors passius de les activitats (a casa, a l’escola i al carrer).

És un esforç comú, però necessari si volem aconseguir una societat igualitària.

Des d’Unicef i mentre les mesures sanitàries ho permetin, seguirem acompanyant els comuns en la seva tasca per mantenir actius els Consells d’Infants per aquest curs 2020-2021.

El repte d’aquest any serà poder realitzar-los presencialment sempre que es pugui i ajustar-los a la nova realitat que estem vivint. Estem convençuts que els mateixos infants poden oferir-nos solucions als reptes que vagin sortint durant aquest «excepcional» curs escolar. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT