PUBLICITAT

Com serà aquest nou curs a la meva acadèmia

Aquest nou curs a totes les acadèmies d’Andorra serà un curs difícil. A la meva acadèmia en concret em crea molta incertesa ja que tot i haver adaptat totes les mesures de seguretat possibles contra el coronavirus no veig del tot clar que hi hagi d’haver molts alumnes a causa de la por i de la desconfiança generada per la gran quantitat d’informació contradictòria que hem rebut sobre aquesta pandèmia.
Jo ja vaig començar el curs la setmana passada amb alguns dels alumnes de cursos passats que ja vénen fa molt temps a la meva acadèmia, però de moment, tot i haver rebut moltes trucades preguntant, no tinc cap de nou. Pel que fa a la formació a través de classes en línia en el meu cas no funciona perquè són alumnes que necessiten classes de repàs presencials. Perquè només cal imaginar-se que després de tantes hores durant els darrers mesos del curs passat davant de l’ordinador per realitzar les classes del curs escolar, la qual cosa, segons ja he pogut comprovar, va endarrerir la formació de molts alumnes, posar-se també a fer una classe de repàs virtual. No és molt concebible, ni apropiat a la meva manera d’entendre l’educació dels més petits i dels adolescents. De manera que davant l’alarma sanitària generada pel Coronavirus temporalment vaig tancar totalment les portes del meu centre d’educació.
Per tant, per aquest nou curs no ha estat massa fàcil adaptar-se a les noves circumstàncies i crear un protocol d’actuació i prevenció davant la pandèmia. A més de les normes més generals, tals com tenir gel hidroalcohòlic a l’entrada del centre per tots els meus clients i mascaretes per als alumnes que s’oblidin de portar-la, que han de ser els menys ja que són d’ús obligatori en el meu centre, tant a les classes com a les zones d’accés i d’ús comú; la majoria de les classes que se imparteixen són particulars o en grups molt reduïts (màxim 4 persones) per tal de guardar les distàncies.
Es tracta, en definitiva, de mantenir al màxim la qualitat educativa al temps que la seguretat dels alumnes. A totes aquestes mesures anteriors, doncs, s’hi suma la presa de temperatura a l’accés i el manteniment d’una sala d’aïllament per si algun alumne es troba malament o té qualsevol tipus de símptoma i cal separar-lo dels altres fins que els seus pares vinguin a recollir-lo.
A més, l’ús de material quedarà limitat, cada alumne haurà de portar el seu i no haurà de compartir-lo amb els seus altres companys, i el que s’utilitzi s’haurà de desinfectar amb tovalloletes hidroalcohòliques. Si hi ha la necessitat d’utilitzar algun llibre de l’acadèmia aquest després haurà de restar en quarantena i cada alumne haurà de netejar la cadira on s’hagi assegut amb l’esprai desinfectant que proveirà l’acadèmia, com a mínim, un cop a l’acabar la classe.
També hi haurà un interval de temps entre les classes perquè els professors puguin desinfectar i ventilar l’aula i les reunions amb els pares es faran fora de l’horari lectiu.pero que amb totes aquestes mesures que hem pres puguem garantir al màxim possible tant la seguretat com l’educació de tots els nostres alumnes que és el més important en aquest delicat moment en què ens trobem.​ 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT