PUBLICITAT

Vacances i viatjar

Abans de començar l’article, definiré aquestes paraules, perquè desconèixer la seva diferència pot conduir a la frustració. Estar de vacances no és sinònim d’estar viatjant, ni molt menys. Simplement, significa deixar de treballar durant un temps determinat, de forma voluntària  i per altra banda, viatjar, significa, traslladar-se d’un lloc a un altre, sense importar el mitjà de  transport, ni el temps invertit. Com veuràs, pots estar de vacances i no moure’t de la teva zona de residència i també pots estar viatjant i treballant al mateix temps. La persona que pot ajuntar ambdós conceptes és afortunada, està de vacances i a sobre viatjant. Igualment, s’ha de dir, que és no és molt difícil ajuntar-los. 

Sempre pots viatjar per la teva ciutat, comunitat autònoma o país. Tingues present que hi ha molta gent, que es gasta bastants diners a venir a conèixer el teu lloc de residència. Segurament, hi ha molts indrets bonics per a visitar a menys de 300 quilòmetres de casa teva. Llocs, que degut a la teva rutina diària, no pots visitar-los, però què estant de vacances és el moment idoni per a fer-lo. Una altra opció que tens és no fer res, quedar-te a casa, barri o ciutat i simplement deixar que vagin passant els dies. El factor important és deixar de treballar durant un temps, deixar de costat aquesta obligació que tots tenim i dedicar-te a assaborir el temps. Aquest preuat concepte que tots desitgem, temps per a fer el que vulguem. 

No obstant això, no fer-ho, és el camí directe a la depressió, l’ansietat i la possible baixa laboral, per esgotament, tant físic com a mental. Durant les teves vacances, pots anar a la piscina pública, a la platja, a passejar per la ciutat, per la muntanya, practicar esport, llegir aquest llibre que no ets capaç d’acabar o començar, etc. Depenent del teu lloc de residència, faràs unes coses o altres. Estar de vacances, no significa que hagis de viatjar, això es fa per plaer, no per obligació. No tothom té la necessitat de conèixer llocs nous. Cadascun tenim els nostres motius per viatjar, uns ho fem per plaer, uns altres per obligació i altres, per avorriment. Aquests últims, són persones que no saben estar amb elles mateixes, no saben o tenen por d’enfrontar-se a la realitat. Saber gestionar el seu dia, sense haver de presentar-se al lloc de trebal. La finalitat d’aquest article és que entenguis, que si no pots viatjar durant les teves vacances, no és la fi del món. Recorre la teva zona més propera, et sorprendrà el que pots arribar a descobrir. Això sí, gaudeix de les teves vacances. Obliga’t a parar dues vegades a l’any, encara que sigui una setmana cada vegada. 

El teu organisme t’ho agrairà, no caiguis en la temptació de treballar sense parar, sense descans, només per a acumular diners. Està bé generar ingressos, però no a aquest preu, al de la teva salut. La perdràs i et costarà molt recuperar-la. L’esquena es congestiona, tens mal de cap, no suportes el dolor de peus, ni de mans i el teu caràcter es transforma, es torna agre i irascible. T’alteres per no res i et passes el dia queixant de tot. Et tornes insuportable i ningú vol estar prop teu. Com veuràs, tot són desavantatges. Ho torno a dir, obliga’t a deixar de treballar. No posis l’excusa de la pluriocupació, quan caiguis malalt, agafaràs vacances forçoses. Et quedaràs a casa, al llit o al sofà, lamentant-te del teu estat físic i sobretot de l’emocional. De res serviran tots els diners acumulats, estaràs disposat a gastar-los amb la condició de recuperar-te. Llavors, per què no parar abans d’emmalaltir?

Les vacances són un dret que tenim els treballadors, s’ha guanyat gràcies als sindicats, a força de negociar amb el govern i els empresaris. S’han creat pel nostre benestar, perquè l’organisme pugui descansar i tu ho estàs mal interpretant. Ho estàs enfocant com uns dies extres per guanyar més diners. Estàs intercanviant el teu descans per diners, potser a curt termini t’aporta algun benefici, però amb el temps, si no canvies d’hàbit, el teu cos dirà «prou, fins aquí he arribat». El teu cor deixarà de bategar o el teu cervell es desconnectarà. Et convertiràs en un vegetal d’hospital, formaràs part del mobiliari del centre mèdic. T’hauràs convertit en un número d’habitació. Has vist fins a on pots arribar si no fas vacances? 

Tingues això present, si pel motiu que sigui, no pots permetre’t fer vacances, intenta si més no, ajuntar tres o quatre dies de tant en tant. Diguem cada tres mesos i gaudeix del teu oci. A llarg termini és molt important per a mantenir la salut mental. És necessari per a buidar la ment i poder descansar de les tensions de la vida quotidiana. És de vital importància perquè t’atorga un flux d’energia. A més de ser una manera d’ocupar el temps lliure, és una manera de socialitzar, de crear noves amistats i d’estar amb la família. Es podria resumir com un conjunt d’ocupacions a les quals l’individu pot lliurar-se de manera completament voluntària després d’haver-se alliberat de les seves obligacions professionals, familiars i socials. Per a descansar, divertir-se i sentir-se relaxat per a perfeccionar la seva formació desinteressadament, o participar de manera voluntària en la vida social de la seva comunitat. Tingues en compte que la seva relació és directa. A major dedicació a l’oci, menor estrès es sofreix. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT