PUBLICITAT

El valor de les petites coses

En aquests dies que estem vivint me n’adono encara més del valor que tenen les petites coses en la meva vida i de la importància que tenen els petits detalls. Per exemple, el fet d’haver pogut anar al mercadet de la Festa Major d’Escaldes, sentir la música i haver pogut comprar-me llardons per a mi ha estat en aquest moment de la meva vida molt important.
Per això que vinc de comentar, segons el meu parer, haver anul·lat la Festa Major d’Andorra la Vella ha estat una mala decisió. Perquè només amb celebrar uns quants actes moltes persones haurien pogut gaudir una mica i percebre que la vida continua tal com ho feia fins ara.
La veritat és que aquesta situació em fa gaudir de petites coses quotidianes que abans potser ni percebia. Una trucada, un missatge, veure a un amic, un gest amable d’algú a qui ni tan sols conec, un moment de descans quan estic cansada, gaudir de la vista d’un paisatge, una bona música, un passeig relaxat... En fi, són molts els moments que podem aprofitar cada dia per sentir-nos feliços i, en ocasions, els passem per alt.
Solem donar-li molt valor a les coses que ens han costat molt cares, oblidant-nos de la importància d’algunes coses que ja tenim i que no ens costen diners com, per exemple, els amics, conrear la nostra vida interior, la naturalesa o la família, sense adonar-nos de vegades que tot això és important, i que per tant hem de gaudir-lo.
De manera que hauríem de trobar en aquests petits regals de cada dia la felicitat, perquè és valorant les petites coses com podrem aconseguir l’autèntica felicitat.
No cal esperar grans esdeveniments per ser feliç, ja que se’ns anirà de les mans sense ni tan sols adonar-nos el millor de la nostra vida, el senzill, que és on es troba la veritable felicitat. Si vols ser feliç comença a apreciar tot el que existeix al teu voltant i a deixar de queixar-te pel que et falta. És gairebé impossible que totes les àrees de la teva vida estiguin completes, però això no vol dir que no puguis ser feliç amb el que tens.
L’olor a cafè als matins, el pa acabat de sortir de forn, ballar una cançó bonica al mig de la sala, veure les estrelles, llegir un llibre que t’agradi, mirar com es fa de dia, donar-te un bany calent... Aquestes són algunes de les petites coses que sí donen la felicitat.
A més, les persones tenim aspiracions, necessitats bàsiques com l’amor, la superació, la satisfacció personal, el benestar quotidià, la tranquil·litat, l’equilibri emocional, el aconseguir un somni o el sentir-nos realitzats. Totes elles aspiracions intangibles que no sempre s’aconsegueixen amb diners.
Per acabar, només em queda afegir que sempre cal recordar que no hi ha receptes màgiques ni un sol camí a la felicitat i ningú mai et podrà dir quin és aquest camí. La teva felicitat has construir-la tu mateix.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT