PUBLICITAT

Per tots, pel país, escollim Andorra

El turisme és la font principal de recursos econòmics d’Andorra, cada any més de 8 milions de turistes, principalment espanyols i francesos, escullen el país dels Pirineus per gaudir de les seves llargues vacances o petites escapades per desconnectar.

En els últims anys, Andorra ha aconseguit desestacionalitzar el turisme i la neu ja no és l’únic reclam del país. Les seves rutes de muntanya amb refugis de qualitat, la mimada gastronomia, el gran ventall d’opcions d’allotjament i la diversitat del comerç atrauen al visitant durant totes les estacions de l’any convertint el país en el destí perfecte.

El Principat és un destí que ofereix resposta a totes les necessitats. Els que desitgen gaudir d’uns dies de descans i cultura troben més de 40 esglésies romàniques, 20 museus, 23 itineraris culturals i una destacada oferta d’oci encapçalada per Caldea un dels principals centres termolúdics d’Europa, amb una superfície global de 44.849 m2, que utilitza la riquesa de les aigües termals del territori. Els que aposten per l’esport d’aventura i l’adrenalina poden triar entre la gran oferta que ofereixen Grandvalira, Vallnord, Naturlandia, així com les diferents alternatives que ofereixen les nostres muntanyes.

L’entorn de natura que envolta el Principat d’Andorra compta amb un espai natural, la Vall del Madriu-Perafita-Claror, declarat patrimoni mundial per la UNESCO en la categoria de paisatge cultural, que ocupa el 10 % de la superfície del país. Tenim el privilegi de comptar amb més de 70 pics per sobre dels 2.000 metres d’altura i més de 70 llacs i estanys a més dels 29 refugis (quatre dels quals, guardats) i segur que no els coneixes! Igual que les 21 rutes cicloturístiques, 18 rutes ecoturístiques, 9 rocòdroms i 9 zones d’escalada amb més de 200 vies, 16 vies ferrades i 6 barrancs. Ara tenim tot un estiu per descobrir-ho!

Prop de 1.000 establiments d’Andorra es dediquen a l’hoteleria i la restauració i tots s’han vist fortament afectats per la crisi sanitària provocada per la Covid-19, molts encara estan tancats i no preveuen obrir les seves portes fins a la propera temporada d’esquí. El passat mes de març, en menys de 24 hores, el turisme a Andorra va quedar malmès i ara és l’hora d’apostar pel turisme nacional i recuperar a poc a poc l’activitat d’un sector que ha quedat molt afectat per aquesta crisi.

Tenim els 468 km2 d’Andorra a la nostra disposició per fer unes vacances inoblidables a casa nostra, al país que ens ha vist néixer, créixer o que ens ha acollit per oferir-nos la millor oportunitat laboral. És hora de tornar a Andorra tot el que ens dona i ens ha donat.

Precisament per sumar per Andorra, Andbank ha posat en marxa una campanya en la qual insta a gaudir del país durant les vacances d’estiu. Amb el lema “Per tots, pel país, escollim Andorra” es vol potenciar el turisme nacional, perquè els residents al país triïn el Principat com a destí de les seves vacances d’estiu i descobreixin la cara del país que no es veu en la rutina del dia a dia.

El canvi al panorama turístic ocasionat per la crisi sanitària del coronavirus fa que a l’hora de triar el destí es tinguin en compte factors que fins ara no havien ocupat els primer lloc, com ara la seguretat en termes de salut i el retorn al valor de les petites coses, l’slow life..., i tot això ens ho pot oferir Andorra.

Andorra, igual que està passant en països com Noruega, està esdevenint un exemple de col·laboració entre entitats privades i públiques que unifiquen els seus esforços per lluitar contra els efectes de la pandèmia demostrant que la prioritat és el teixit social. Una pandèmia que a hores d’ara aquí està controlada gràcies a les polítiques públiques i a una capacitat diagnòstica molt elevada, tal com es va demostrar amb el cribratge poblacional que es va fer amb més de 130.000 tests.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT