PUBLICITAT

Revifem el comerç d’Ordino i no oblidem la prudència

La pandèmia ha suposat un cop molt dur a l’economia andorrana. Totes les previsions apunten a una davallada molt severa.
Ara que ha començat el desconfinament cal revifar el comerç intern. Convé retrobar la proximitat com a element cabdal de la nostra vinculació amb el país. 
Com a consellera de comerç del Comú d’Ordino, vull fer una crida a tothom perquè tots els que, en el confinament, varen aprofitar per visitar les nostres zones verdes, que van decidir fer-hi passejades tot i no viure a la parròquia ordinenca, ho continuïn fent.
Vull dir als nostres conciutadans que gaudeixin de les nostres muntanyes i que els nostres rius continuïn sent un reclam per aplecs familiars i que les trobades als nostres camps formin part de les agendes. Però ens agradaria que aquest lleure anés acompanyat de la cistella de la compra en els nostres comerços de proximitat.
Hi trobaran productes de primeres qualitats. Les qualitats valen la pena ni que calgui pagar una minsa diferència, i el tracte proper que es rep és, per dir-ho simplement, impagable.
Faig aquesta crida pública perquè volem que el consum intern de la parròquia es revifi i el comerciant pugui recuperar les pèrdues dels seus comerços tancats durant la pandèmia. Hem de donar suport als comerciants ordinencs, doncs no viuen aïllats sinó que hi ha famílies que en depenen. La seva economia s’ha ressentit molt. Hi ha gent que conec que se’ls fa difícil arribar a final de mes.
Per això els qui, com jo, vam decidir donar un pas endavant i defensar els seus interessos a casa comuna ara no podem defallir sinó que hem de fer un altre pas endavant per treballar en comú.
Per aquest motiu, a més de totes les mesures que des de casa comuna estem treballant, estenc la meva mà a qui em vulgui contactar i fer-me arribar el que creu que per a Ordino seria bo.
La creació d’ocupació és la millor política social que existeix, però en aquests moments resulta molt difícil generar nous llocs de treball i el repte és, precisament, que se’n destrueixin com menys millor.
Aquests dies els consellers comunals hem decidit abaixar-nos el sou per responsabilitat, perquè volíem deixar clara la voluntat de ser solidaris amb el poble no només amb paraules sinó amb fets. Però sabem que això no serà suficient.
D’altra banda, en l’àmbit de la salut hem de confiar que el tan temut rebrot no arribi i és per això que també aprofito per demanar a tothom que siguem responsables doncs Andorra difícilment aguantaria una segona parada de l’economia.
Es poden discutir les mesures que adopti el Govern per combatre la pandèmia en el que sembla que és la fase de retirada. Però per respecte als altres i per prevenir més patiment el més aconsellable, per a tothom siguin joves o gent gran, és comportar-nos cívicament.
Estic convençuda que en les actuals circumstàncies posar-se la mascareta és una mesura preventiva altament recomanada per les autoritats sanitàries, però també és un símbol de civisme. Perquè el virus no ha desaparegut, encara hi és entre nosaltres, malgrat haver entrat oficialment en una fase d’aixecament parcial d’emergència sanitària. 
Consellera per Progressistes-SDP al comú d’Ordino
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT