PUBLICITAT

Per Ordino i el país mirem endavant

Com a consellera de la majoria comunal d’Ordino en representació de Progressistes-SDP al Consell del Comú, tinc la responsabilitat de la conselleria de Comerç. Aquest fet em reforça el gran neguit per la terrible situació econòmica que deixarà la Covid-19 al comerç de proximitat, l’hostaleria, la restauració i els serveis de la nostra parròquia.

Quan parlo de comerç, hostaleria, restauració i serveis penso en autònoms, emprenedors, i famílies en definitiva. Penso en persones, perquè les persones a mi, com a progressista, em preocupen, són i seran l’únic motiu que un dia em van animar a fer un pas endavant per estar en la política.

La pèrdua de llocs de treball suposa feblesa en les llars, i també famílies que patiran, i que no podran refer-se només amb ajudes econòmiques.

Hi dono moltes voltes. Són nits que no descanso. Penso en la doble responsabilitat que aquest mandat en la majoria representa, ja que no només tenim un programa que cal que acomplim, sinó que, a més, cal que sapiguem des de casa comuna, buscar la manera perquè l’activitat econòmica de la parròquia no s’ensorri i evitar que les persones vulnerables siguin les que més perdin amb aquesta crisi.

Els responsables ordinencs defensem les persones i per això haurem d’activar campanyes perquè el comerç, l’hostaleria i la restauració de la parròquia tinguin visibilitat dins del país. I ens hem de preparar perquè, quan puguem tornar a rebre la visita dels turistes, siguem més atractius que mai.

És el nostre compromís i el meu personal amb tots els que, com jo, viuen a Ordino i estimen la parròquia.

Els ordinencs, totes les persones que formen part de la parròquia, són peces importants i perquè l’economia es reactivi cal que totes les peces de l’engranatge de la maquinària funcionin al cent per cent. Que tots anem a l’una.

És moment de sumar forces i esforços. I d’estendre mans, escoltar-nos i deixar els retrets per més endavant.

Ha estat dur, la por a vegades ens ha envaït. Alguns hem pogut estar en companyia i altres han viscut el confinament en soledat. Però ara que començarem a reprendre rutines, ha de ser des de la responsabilitat i respectant totes les pautes de prevenció. Tot i que a molts ens han pogut semblar exagerades ho hem fet per corresponsabilitat.

També vull agrair a tots els ordinencs com, de manera exemplar, han respectat la normativa de la Covid-19.

I, amb pena, com a consellera i ordinenca, he patit per les víctimes de la Covid-19 i per les seves famílies que no han pogut estar al costat dels seus estimats, als quals faig arribar el meu condol.

A la parròquia d’Ordino hem d’estar units i hem de mirar endavant. Probablement hi ha algunes coses que, des de casa comuna, no s’han fet com hauria agradat a uns o altres. Però ningú mai podria imaginar-se que una crisi sanitària d’aquesta magnitud podria esdevenir una realitat.

Situacions que vèiem al cinema o llegíem en una novel·la de ficció han estat una crua i dura realitat.

La situació ens ha superat a tots algunes vegades, però el «ja no puc més» en aquesta ocasió no val.
Nosaltres podem més, però només ho podrem fer si ens mantenim més junts que mai. Al servei de l’interès general.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT