PUBLICITAT

Un turisme sostenible: qüestió de país; causa global

No és una qüestió de moda ni un reclam publicitari: l’aposta per un turisme sostenible és una necessitat. En un sector que té el poder de generar riquesa econòmica, però també cultural i social, la responsabilitat esdevé un eix clau i una prioritat. És en aquest context que les administracions, les empreses, i també la ciutadania, han de fer un pas ferm i decidit cap a una gestió eficient dels recursos, amb la mirada posada en el bé del conjunt del país, i no només en beneficis particulars o a curt termini. 

Natura, serveis, esport, cultura i gastronomia. Andorra atreu cada any milions de persones que decideixen acostar-se al nostre país per gaudir de les infinites possibilitats que aquest ofereix. Seria una negligència per la nostra part oblidar que tots aquests atractius han de ser preservats i que tenim el deure de vetllar per garantir que no s’esgotin i que puguin ser gaudits també en el futur. Estic plenament convençut que, si som capaços de fer-ne una gestió adequada, el turisme serà el nostre gran aliat a l’hora d’impulsar el valor del nostre país i de conservar tot allò que ens fa únics. 

Per sort, aquesta consciència sostenible està cada vegada més estesa i generalitzada i, cada cop més, els mateixos turistes tenen en compte aquest factor a l’hora d’escollir els seus allotjaments i els seus destins. 
La sostenibilitat és, doncs, una qüestió de país, però també una causa global. És per això que, enguany, l’onzè Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya, que tindrà lloc al Centre de Congressos d’Andorra la Vella de l’11 al 13 de març, i del qual Canillo n’és la parròquia amfitriona, abordarà aquest repte sota el títol Turisme, innovació i sostenibilitat. Dos eixos que marquen l’agenda global del sector i que, necessàriament, han d’anar de la mà. Minimitzar la nostra petjada mediambiental, cuidar el nostre entorn i integrar les noves tecnologies en el desenvolupament del sector, seran alguns dels principals temes que ens ocuparan durant aquestes jornades. 

Per parlar-ne comptarem amb una trentena de professionals de primer nivell, amb experts d’arreu del món i amb les principals institucions turístiques internacionals. Ho farem en un espai que ja s’ha consolidat com a punt de referència i que esdevé el fòrum ideal per compartir experiències, coneixements i perspectives que ens serviran per tenir una radiografia de la situació global del sector i també per a definir les estratègies i les línies d’actuació que han de marcar la nostra tasca d’ara endavant. La celebració d’aquest Congrés, juntament amb l’acollida, enguany de la XXVII Cimera iberoamericana, dedicada també a la sostenibilitat, ens situen en el mapa mundial del turisme i ens posicionen com a referents d’aquest àmbit. Una oportunitat que hem de saber aprofitar per donar a conèixer Andorra arreu del món i també per a ser un referent en aquest compromís irreversible i definitiu.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT