PUBLICITAT

Parròquies Amigues de la Infància

Andorra és el primer país del món on totes les seves parròquies són amigues de la infància, però que significa aquest reconeixement?

Una Ciutat Amiga de la Infància és qualsevol ciutat, poble, comunitat o sistema de govern local compromès amb el compliment dels drets de les nenes, els nens i els adolescents d’acord amb la Convenció sobre els Drets del Nen. És una comunitat on les veus, les necessitats, les prioritats i els drets dels infants constitueixen una part integral de les polítiques, els programes i les decisions públiques.

Com a resultat, una Parròquia Amiga de la Infància és un lloc apte per a tots els nens i nenes on viuen en un entorn net, no contaminat i segur amb accés a espais verds, on compten amb espais per jugar i divertir-se, on reben una educació de qualitat, inclusiva i participativa, on tenen accés als serveis essencials i a les mateixes oportunitats, amb independència del seu origen ètnic, religiós, ingressos, sexe, identitat de gènere o capacitats. On estan fora de perill i protegits de l’explotació, la violència i l’abús.

Vols conèixer de més a prop aquest projecte d’Unicef? 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT