PUBLICITAT

SOS Sistema Democràtic

Després de les darreres eleccions comunals del mes de desembre són moltes les conclusions que en podem treure, tant a escala de partit com a escala de país. El tema però que ens ha de fer saltar totes les alarmes és la manca de participació i la manca d’interès polític per part de la ciutadania andorrana en aquestes darreres eleccions comunals.

Crec que és un problema que hem de compartir entre tots (si em permeteu reganyar-vos una mica). D’una banda, és nostre com a classe política: no som capaços de transmetre la il·lusió o de fer entendre els nostres projectes polítics més enllà de colors polítics o ideològics. D’altra banda, la ciutadania també hem de fer un replanteig sobre què és el que volem per al nostre país. Entenc perfectament la manca d’afecció política i més després dels canvis de posició de certs partits polítics. Esteu en tot el vostre dret. En canvi, crec que l’exercici democràtic és i ha de ser prioritari per a tots els ciutadans. 

El president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Pere López, definia l’actual problema d’abstenció com «una situació alarmant i simptomàtica de l’estat de malaltia del sistema democràtic andorrà». És per això que des del Partit Socialdemòcrata creiem que és necessària una reflexió conjunta dels partits amb la resta de la ciutadania amb un objectiu final: Estudiar i avaluar la necessitat de realitzar canvis estructurals davant d’aquesta greu tendència que es va incrementant en cada cita electoral. 

Creiem que és el moment d’actuar i començar a fer canvis d’alta escala com ara millorar el vot per correu, ja que és un vot que no funciona correctament i que les condicions per obtenir-lo no s’adapten a la realitat del nostre país. D’altra banda la implementació del vot telemàtic és un tema que s’ha de començar a tractar de forma urgent. Finalment valorar (i dic només valorar), la possibilitat de posar el vot obligatori.

És l’obligació dels partits polítics presents i no presents en l’actual arc parlamentari crear una comissió de treball juntament amb la societat civil per combatre aquest problema que no fa mes que agreujar els problemes socials, econòmics i polítics que viu la nostra societat. La democràcia és i ha de ser cosa de tots. «La democràcia és el govern del poble, pel poble i per al poble». (Abraham Lincoln)».
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT