PUBLICITAT

Política pròxima al ciutadà

Soc Letícia Teixeira, per aquells que no ho sabeu, aquest mandat formaré part de la majoria al capdavant del Comú d’Andorra la Vella, ja que el passat 15 de desembre, la llista de la qual formava part, En Comú per Andorra la Vella, va guanyar les eleccions comunals.

Al llarg dels últims mesos, la meva vida ha fet un tomb de 180 graus. Si ara fa un any algú m’hagués dit que el dia 28 de desembre de 2019 prometria el càrrec de consellera del Comú d’Andorra la Vella, li hauria etzibat un «t’has begut l’enteniment», encara que hagués pensat: i per què no? Doncs bé, un any després, dono fe que allò que mai hagués dit que podia passar, ha passat, i que el que podia ser una mera il·lusió, s’ha convertit en realitat.

Aquests últims dotze mesos i haver estat fora del país durant cinc anys m’han servit per poder comparar i adonar-me que la política a Andorra és molt propera al ciutadà i que això és un avantatge per a tots nosaltres, els polítics i els ciutadans. Els polítics perquè podem tractar directament amb les persones a les quals servim. I els ciutadans perquè tenen els polítics a tocar, ja sigui al carrer, pel barri o al mateix Comú on sempre seran benvinguts.

Des del meu punt de vista, aquesta proximitat permet poder donar resposta als problemes i als neguits de la ciutadania d’una forma més àgil, propera i, sobretot, coneixent la situació en primera persona, ja que sovint és la mateixa persona qui t’ha fet arribar la seva preocupació. De fet, nosaltres mateixos com a ciutadans també vivim en primera persona la nostra parròquia i els nostres barris; i no són una imatge o un text que ens pugui arribar d’un lloc que es troba a centenars de quilòmetres.

Això, per a mi és un gran avantatge i és que si tenim algun problema, algun neguit, alguna idea per millorar alguna cosa en el nostre petit però al mateix temps gran país, podem parlar, expressar-nos i, fins i tot, asseure’ns i parlar amb un responsable polític sense haver de fer mil gestions prèvies. Així és la política a Andorra, pròxima al seu ciutadà, estic d’acord que podria ser-ho més, segur, però ningú em negarà que la distància és molt curta i sincerament espero que aquesta forma de fer política, tractant al ciutadà en persona, no canviï mai. 

Al llarg dels pròxims quatre anys encapçalaré la conselleria de Tràmits, Tributs i Deutors, i Recursos Humans de l’Honorable Comú d’Andorra la Vella. Un càrrec que assumeixo amb moltes ganes, responsabilitat, i sobretot amb molta il·lusió. Durant tot aquest temps m’espera un nou repte i una experiència que segurament serà molt gratificant i que em servirà per aprendre dels meus companys i dels ciutadans d’Andorra la Vella. Perquè la política no només és votar cada quatre anys, la política és parlar, dialogar i discutir sempre pensant en el millor per a Andorra i per als seus ciutadans.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT